14. sjednica U.O. SRS Federacije BiH

Na 14. sjednici Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine održanoj dana 15.12.2007 godine u Sarajevu , u prostorijama saveza sa pocetkom u 11.00 sati donesene su slijedece

O D L U K E

  1. Odluka da se zapisnik – tonski prijepis izvješca sa skupštine iz Novog Travnika dopuni stavkama koje je dodao dopredsjednik Ermin Hadžic i da se doneseni zakljucci i donesene odluke napišu u poseboj formi izvan zapisnika, kao i da se takvi akti u buduce dostavljaju clanovima U.O. bez zapisa o vodjenoj raspravi na samoj sjednici,
  2. Odluka da se financijsko izvješce sacini u potpunoj formi zakljucno sa 31.12.2007 godine koje ce sacinjavati izvješce o poslovanju saveza i izvješce o radu komisije za polaganje ribiekih ispita te zajednicko ukupno financijsko izvješce za 2007 godinu.
  3. Odluka da se poduzmu aktivnosti radi otvaranja novog racuna saveza kod Raifeissen banke preko kog ce se poslovati od 01.01.2008 godine. Za isto zadužen dopredsjednik saveza.
  4. Odluka da se uputi pismeni upit Fed. Min. Finansija – nadležnom tijelu, u kom se mora tražiti pismeni naputak o nacinu uplata i raspolaganja uplacenim sredstvima za polaganje ribickih ispita.Za dopis zadužen predsjednik saveza.
  5. Odluka da se uputi pismeni upit Fed. Min. Poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva – nadležnom tijelu, radi dostave spiska svih ribnjaka koji su za 2006 godinu ostvarili poticaj za uzgoj ribe.Za dopis zadužen predsjednik saveza.
  6. Odluka da nadležnosti nad pecatima saveza, i ovlast potpisivanja novcanih naloga imaju samo predsjednik i dopredsjednik saveza.
  7. Odluka o imenovanju komisija U.O.

A.Takmicarsko – Sudijska komisija u sastavu :
1.Fuad Vrgorcevic
2.Rasim Hajrulahovic
3.Milan Jagar
B.Komisije za ekologiju, zaštitu i unapredjenje ribljeg fonda u sastavu:
1.Stipo Culjak
2.Ahmo Gogic
3.Nikola Tomic
C.Komisije za normativna akta u sastavu :
1. Christian Oršolic
2. Hikmet Arnautovic
3. Zijad Terovic
D.Komisije za dodjelu priznanja u sastavu :
1.Ermin Hadžic
2.Sidik Uzunovic
3.Marcel Kucinski
Komisije medju svojim clanovima biraju predsjednika komisije.
8.Odluka da se raspravljeni i usaglašeni prednacrt promjene statuta SRS F BiH od strane U.O. dostavi svim clanicama na razmatranje.
9.Odluka da se nova sjednica U.O. održi prije skupštine a da se skupština održi koncem mjeseca februara radi podnošenja godišnjeg izvješca i raspave o promjeni Statuta SRS F BiH .
10.Odluka da se o daljem nacinu uplata polaganja rib. ispita ne raspravlja dok se ne dobije pismeno mišljenje Fed. Min. Finansija.
11.Odluka da se poduzmu aktivnosti na stvaranju web stranice saveza. Zadužen dopredsjednik Ermin Hadžic.
12.Odluka da se dodijeli novcana pomoc u iznosu od 300,00 KM ribolovnom društvu iz Novog Travnika u svrhu organizacije protekle 6. skupštine SRS F BiH.
13.Odluku da se za ovu sjednicu putni troškovi clanovima U.O. po predaji putnih naloga isplate na narednoj sjednici.
14.Odluka da se o tockama 8.(priprema ribolovne sezone 2008) i 9. (Financijski plan za 2008 godinu) raspravlja na narednoj sjednici U. O.
S poštovanjem , BISTRO !
Predsjednik SRS F BiH, Christian Oršolić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.