Posljednji poziv udruženjima i pojednicima za dostavljanje prijedloga za novi Statut SRS FBiH

statut2Na vanrednoj Skupštini SRS FBiH održanoj 21. marta 2015. godine u Žepču donešena je odluka o formiranju Komisije za izmjene i dopune Statuta SRS FBiH u sastavu Christian Oršolić, Husein Odobašić, Ilhan Klančević i Senad Kapo. Istoj je dat zadatak da do kraja juna mjeseca prikupi prijedloge i nakon toga donese konačnu verziju Statuta koja će biti predložena delegatima na Skupštini.

Do danas, na adresu SRS FBiH nije stigao nijedan prijedlog, i članovi Komisije su se usaglasili, što je odobrio i Upravni odbor, da se još jednom uputi poziv svim udruženjima i ostalim zainteresovanim da iščitaju ovaj Nacrt i pošalju svoje prijedloge da bi ovaj Statut bio što bolji i precizniji.

Rok za dostavu prijedloga je 15. avgust 2015. godine, a iste možete dostaviti na adresu srsfbih@gmail.com ili preko Facebook profila SRS FBiH.

Ispod je Statut u pdf i word formatu, a vaš prijedlog bi trebao biti konkretan, i imati formu:

Član br. x
Tekst prijedloga člana
(Obrazloženje prijedloga člana)

Komisija će pregledati sve dospjele prijedloge i na zajedničkom sastanku usvojiti konačnu verziju koja će biti data na usvajanje delegatima na sljedećoj Skupštini SRS FBiH.

Nacrt Statuta u wordu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.