Završeno 22. Prvenstvo FBiH u sportskom ribolovu za invalidne osobe

DSC_0310Podjelom pehara, medalja, diploma i zahvalnica, u Duboštici kod Lukavca, na ribarskoj stazi starog korita rijeke Spreče, 22. i 23. avgusta je održano 22. ekipno i pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom.

Organizatori takmičenja su SSI FBiH i SSI TK. Učestvovalo je pet kantonalnih ekipa sa 20 takmičara.

Na dvodnevnom takmičenju i lijepom druženju, invalidi su pokazali svoje vještine u ovom sportu. Staro korito rijeke Spreče je bogato riboljim fondom i ribari su lovili bjelicu – keder, deveriku, babušku, sunčanicu, štuku, smuđa, soma, klena…

Poslije dvodnevnog nadmetanja i sumiranja rezultata, proglašene su najbolje ekipe i pojedinci.

Prema očekivanju, prvo mjesto po drugi put zaredom osvojili su ribari Sportskog saveza invalida Tuzlanskog kantona, drugi su predstavnici SSI ZDK, a treće mjesto pripalo je ekipi SSRI BPK Goražde.

U pojedinačnom plasmanu najbolji su: Rajo Đokić iz Živinica sa 3370 poena, Fuad Vrgovčević iz Maglaja sa 3180 poena i Ramiz Tubić iz Zenice sa 2790 poena. Četvrti je Nermin Džebo iz Goražda sa 2580, a peto mjesto pripalo je Muhamedu Hajriću iz Tuzle sa 2070 poena…

Najboljim ekipama i pojedincima uručeni su pehari i medalje, dar SSI FBiH. Sportski radnici Lukavca i Tuzle, Husein Odobašić, Ševal Malčinović, Džemo Hasić i Redin Redžić, predsjednik SSI FBiH još jednom su pokazali svoje lijepo gostoprimstvo i odličnu organizaciju takmičenja. Nagrade najuspješnijima uručio je Edin Hamzić pomoćnik načelnika Lukavac i Jozo Tunić, te Ramiz Hamzić, predsjednik SRD Lukavac.

Za posebne zasluge na razvoju i unapređenju invalidskog sporta u BiH i pomoći u organizaciji ovog šampionata, dodjeljene su zahvalnice SSI FBiH zaslužnima, a priznanja dobili su: Općina Lukavac, USR RVI Stara Spreča Dubošnica, Pečenjara „Pupo“ Spreča, MZ Duboštica, SSRI Lukavac, ORVI Lukavac i Sinovi Bosne Lukavac.

Tekst i foto: Ismet Bajrović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.