Izvještaj sa sjednice UO SRS FBiH održane dana 23. januara 2016. godine

L_SRSFBIHSjednici prisustvovali članovi Upravnog odbora: Samir Čajić, Zijad Sinanović, Tihomir Popović, Danijel Kobačić, Christian Oršolić, Senad Kapo i predsjednik Upravnog odbora, Osman Hodžić.
Sjednici prisustvovali i predsjednik i potpredsejdnik Skupštine SRS FBiH Zlatko Hodak i Mitko Pirkić.

Dnevni red na sjednici je bio sljedeći:

  1. Usvajanje konačnog teksta izmjena i dopuna Statuta
  2. Priprema za organizaciju Skupština
  3. Donošenje odluke o dodjeli priznanja za 2015. godinu (prijedlog Komisije za dodjelu priznanja)
  4. Razno.
  • 1. Po prvoj tački dnevnog reda, Christian Oršolić, član Komisije koja je napravila prijedlog Statuta, je objasnio viziju predlagača, odnosno očekivani rezultat od ustroja Saveza na način predviđen novim Statutom. Objasnio je i da novi Statut ima ugrađene sve mehanizme za kontrolisanje rada svih organa i tijela Saveza, kako SRS FBiH, tako i SRS BiH.Prisutni na sjednici su imali par nejasnoća u pojedinim članovima Statuta, gdje je urađeno par intervencija čisto radi jasnijeg tumačenja napisanog.Nakon rasprave, prijedlog Statuta je usvojen jednoglasno.
  • 2. Po drugoj tački dnevnog reda, donesena je odluka da se prvo održi Statutarna skupština (što je bila i oduka Skupštine SRS FBiH održane u Žepču), odnosno, Skupština sa jednom tačkom dnevnog reda, a to je usvajanje novog Statuta Sportsko ribolovnog saveza FBiH.
  • Odlučeno je da se Statutarna skupština održi 06. februara, a mjesto održavanja će biti Zenica (članice će naknadno biti obavještene o tačnom mjestu održavanja Skupštine).Kakva god odluka Skupštine bila po pitanju usvajanja novog Statuta, na toj Skupštini će biti zakazana redovna Izborna Skupština, a usvajanje ili neusvajanje Statuta će samo diktirati način delegiranja članova Skupštine – ako bude usvojen, radi će se po novom, ako ne bude, radiće se po starom Statutu.
  • 3. Po trećoj tački dnevnog reda, nakon uvida u prijedlog Komisije za dodjelu priznanja, odlučeno je da Upravni odbor na sljedećem satanku U.O. razmotri prijedloge i donese odluku.
  • 4. Pod tačkom „Razno“ su razmotrene sljedeće stavke:
  • — Pročitani, razmotreni i djelimično usvojeni svi dopisi koji su se odnosili na Statut
  • — Po pitanju sankcija izrečenih pojedinim članovima SRS FBiH od strane SRS BiH, zbog informacije da će se na UO SRS BiH ponovo raspravljati o istim pa da njihove odluke i nisu konačne, UO je donio odluku da se sačeka konačan stav SRS BiH.
  • — predsjednik Saveza je pročitao dopis od SRD „Bugojno“ te će im on i odgovoriti na dopis.
  • — Donesena je odluka o plaćanju dijela duga SRS FBiH prema SRS BiH.
  • — Pročitan je dopis Kantonalnog saveza Tuzlanskog kantona u kojem se traži da se Vahidu Leliću izrekne kazna zbog kršenja Satuta. Donešena je odluka da ovaj zahtjev bude iznesen pred Skupštinu SRS FBiH
  • — Predsjednik je pročitao i dopis koji je stigao od takmičara iz Feeder lige i njihovu zamjerku na Pravilnik za održavanje takmičenja u Feeder tehnici. Konstatovano je da je Pravilnik usvojila TK SRSBiH i on je u skladu sa pravilnicima FIPSed, te će se, kao takav, primjenjivati na svim službenim Feeder takmičenjima na svim nivoima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.