FOTO+VIDEO Jezero Starača: Održan “Stream Tackle & Laks 2016” Spin kup

8U subotu, 5. marta, na jezeru Starača u Ilijašu  štapove je „ukrstilo“ trideset ribolovaca koji prakticiraju tehniku „lov ribe umjetnim mamcima sa obale“.

Nastupili su takmičari sa područja cijele Bosne i Hercegovine – iz Sarajeva, Jajca, Pala, Vogošće, Jablanice, Istočnog Sarajeva, Ilidže, Žepča, Konjica, Zenice, Ilijaša, Breze, te jedan takmičar iz Tetova, Makedonija.

Takmičenje je bilo revijalnog karaktera, ali i trening za članove reprezentacije BiH u ovoj disciplini. Njime je obilježen i početak sezone ribolova, te je u tu svrhu jučer u jezero Starača ubačeno oko 180 kilograma kalifornijske pastrmke koju je doniralo ribogojilište Laks i z Mostara.

Zbog lošeg vremena, riba nije bila raspoložena i aktivna, tako da i nije bilo značajnijeg ulova.

Nakon tri sata takmičenja, prvo mjesto je zauzeo Vladimir Klačar iz Sarajeva sa 5 ulovljenih riba, a sreća je odlučila da drugo mjesto zauzme Haris Fazlić iz Ilijaša sa ulovljenom štukom i treće mjesto Ognjen Borovčanin iz Pala sa ulovljene 3 pastrmke, koji su imali istovjetan rezultat.

Sponzor takmičenja je bila prodavnica ribolovne opreme „Stream Tackle“ iz Pala koja je za tri prvoplasirana takmičara i za najveću ulovljenu ribu obezbjedila vrijedne nagrade.

Takmičenje je pratilo 50-ak ribolovaca koji su, nakon takmičenja, nastavili sa rekreativnim ribolovom.

Organizator je bilo Udruženje „Bistro!“ iz Sarajeva, korisnik ribolovnog prava na vodama u opštini Ilijaš koje ovim takmičenjem nastavlja realizaciju svog kapitalnog projekta „Jezero Starača: Od deponije do ribolovne vode”.

Galeriju fotografija možete pogledati na BistroBiH stranici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.