USR “Blinker” Kalošević: Održan 7. Memorijal “Mustafa Mević – Pućo”

q4Dana 31.07.2016 godine na ribolovnoj stazi “Jezero Mrkotić” u Mrkotiću, općina Tešanj, u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca “Blinker” Kalošević-Tešanj održano je sportsko ribolovno takmičenje u ulovu ribe udicom na plovak, tradicionalni sedmi po redu Memorijalni KUP Mustafa Mević – Pućo.

Takmičenje je organizovano pod generalnim pokroviteljstvom Općine Tešanj, zatim sponzorstvom firme AS Group Jelah-Tešanj i partnerom na projektu Trgovinom ribolovne opreme “ALAS” iz Jelaha.

Takmičenju se odazvalo 15 ekipa i 8 pojedinaca takmičara, koji su stigli iz Jelaha, Maglaja, Žepča, Živinica, Usore, Tuzle, Gračanice, i Gunje ( R.Hrvatska ) kao i takmičari domaćinskog udruženja.

Takmičenje je otvorio sekretar Udruženja Besim Sejdić koji se zahvalio svi prisutnim takmičarima, te je evocirao uspomene na vrsnog ribolovca i iskrenog prijatelja rahmetli Mustafu Mevića Puću, kojim su prisutni odali počast učenjem Fatihe, minutom šutnje i na drugi način.

Vremenske prilike ( sunčano ) su išle na ruku ribolovcima te su isti odmah nakon otvaranja takmičenja i pozdravnog govora pristupili startnim mjestima na stazi radi pripreme za takmičenje.

Za regularnost takmičenja pobrinuli su se sudije Šukrija Jamaković, Muharem Hatkić i Besim Sejdić.

Takmičenje je trajalo tri sata, na stazi nije bilo zabilježenih nesportskih ponašanja, vjerna publika i treneri su bodrili takmičare i davali savjete shodno stanju na ribolovnoj stazi.

Uopšteno riba je slabo radila, ulovljeno je ukupno 21,89 kg ribe, što u prosjeku čini 413 grama po takmičaru.

Tokom takmičenja mogle su se čuti razne šale ribolovaca koji su se međusobno dobro zabavljali i pokazali zaista da su pravi i istinski sportski prijatelji.

Nakon završetka takmičenja dok su sudije sumirale rezultate od strane domaćina upriličen je zajednički ručak za sve prisutne ribolovce i druge posjetioce današnje manifestacije.

Svi prisutni gosti i takmičari su počašćeni sa OAZA vodom koja osvaja, generalnim sponzorom takmičenja.

Nakon ručka uslijedilo je proglašenje najboljih pojedinaca i ekipa te uručenje nagrada, diploma, pehareva, medalja i zahvalnica.

Nagrade je uručio Predsjednik Skupštine Avdo Mahmutović, a kao posebnost izdavajamo dodijelu majica sa logotipom domaćinskog Udruženja najboljim ekipama i pojedincima.

Porodica rahmetli Mustafe Mevića Puće je svim takmičarima domaćinskog Udruženja obezbjedila majice sa logotipom Memorijalnog KUP-a, te razne vrste sokova za osvježenje takmičara, na čemu im se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo.

USR “BLINKER” Kalošević-Tešanj se ovom prilikom javno zahvaljuje svim sponzorima, takmičarima i simpatizerima Udruženja koji su dali svoj doprinos da se održi ova značajna sportska manifestacija.

Do sljedećeg druženja sportski pozdrav BISTRO!

Više fotografija možete pogledati na OVOM LINKU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.