USR “Blinker” Kalošević: Na jezeru Mrkotić održana “Mala škola ribolova”

13906654_10153648126671507_3955894516269145079_nPrvi dan škole ribolova (14. avgust) bio je predviđen za upoznavanje sa programom rada, upis polaznika, dogovor oko termina i tehnike izvođenja škole, izbor veličine majica.
Izuzetan odziv polaznika sa teritorije čitave općine Tešanj daje nam motivaciju za naš dalji rad te pokazuju da ova škola ima svoj značaj u edukaciji najmlađih ribolovaca.

15.08.2016 godine /ponedeljak/ krećemo sa radom u 18,00 sati, podjela ribolovne opreme, štapovi, udice, plovci i drugo, vezanje udica, montiranje sistema za ribolov, vrste riba, dozvoljene veličine za ulov, lovostaj, mrijest, te početak praktičnog ribolova na stazi.

16.08.2016 godine /utorak/ praktični ribolov na ribolovnoj stazi, podešavanje sistema na pecaljkama, pravilno postavljanje mamaca, tehnike zabacivanja, tehnike kontriranja, način pripreme i korištenja primame, pravilno skidanje ribe sa udice, čuvanje riba, i druge korisne stvari.

17.08.2016 godine /srijeda/ organizacija mini takmičenja u tri kategorije, do 10 godina, preko 10 godina i kategorija za djevojčice, riba je solidno radila, ribolovci su se odlično ponašali na stazi, i nakon sat vremena dobili smo prve rezultate, moramo istaći da je najviše riba ulovio Ćeman Ismar iz Miljanovaca i kao najboljem ribolovcu uručena mu je diploma.

18.08.2016 godine /četvrtak/ podjela majica i kačketa, provjera teoretskog znanja, vrste riba, tehnike ribolova, lovostaj i mrijest, tehnike ribolova, dozvoljene količine i veličine ulova, za svaku pohvalu svim učesnicima na usvojenom znanju, edukacija iz praktične pripreme i korištenja primame (krme), način određivanja dubine prilikom ribolova, strategija ribolovca na vodi, praktičan ribolov, dogovor za predstojeće takmičenje.

19.08.2016 godine /petak/ zajedničko takmičenje polaznika škole ribolova “Blinker” Kalošević-Tešanj i polaznika škole ribolova “Bosna” Maglaj, 53 učesnika/ce u tri kategorije, podjela crvića, krme, izvlačenje startnih mjesta, i dvočasno takmičenje po ugodnom vremenu, lijepo je bilo danas vidjeti srećna lica mladih ribolovaca kada ulove ribu, napetost i isčekivanje da riba zagrize. Vaganje ulova, sumiranje rezultata i na kraju proglašenje najboljih i uručenje nagrada:

Kadetkinje:
1. Ena Terzić, Jelah
2. Ela Lokmić, Maglaj
3. Merjem Terzić, Jelah

Kadeti do 12 godina:
1. Emrah Davarović, Kalošević
2. Basor Ajdin, Maglaj
3. Ismar Ćeman, Miljanovci

Kadeti preko 12 godina:
1. Ibrahim Bobarić, Kalošević
2. Dženaan Sejdić, Mrkotić
3. Faris Saltagić, Kalošević

Svim polaznicima uručene su besplatne dozvole za ribolov, besplatni štapovi i diplome o završenoj školi ribolova.
Najbolji pojedinci/ke na takmičenju pored diploma i medalja dobili su vrijedne robne nagrade u ribolovnom priboru.
Uručene su i zahvalnice zaslužnim pojedincima, privrednim licima, udruženjima građana i institucijama koji su nesebično podržali rad male škole ribolova te im se ovom prilikom javno zahvaljujemo.
Takođe se zahvaljujemo našim donatorima i sponzorima bez čije podrške ne bismo bili u mogućnosti organizovati školu ribolova:
Generalni pokrovitelj: Općina Tešanj
Generalni sponzor: OAZA
Partner na projektu: STR “ALAS” Jelah (Mehmedalija Terzic).

Ovom prilikom svim polaznicima škole ribolova i učesnika takmičenja upućujemo iskrene čestitike na postignutom znanju i rezultatima u praktičnom ribolovu uz ribarski pozdrav BISTRO!

NA MLAĐIMA SVIJET OSTAJE!

Više fotografija možete pogledati na OVOM LINKU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.