Završen “Stream Tackle & Iggy vobleri” Spin kup na jezeru Starača

14595711_1075623722556823_1090489794200013768_nJučer je ne jezeru Starača u Ljubnićima održan 2. kup u lovu riba umjetnim mamcima sa obale “Stream Tackle & Iggy vobleri”

Na takmičenju je učestvovao 21 takmičar iz Sarajeva, Pala, Istočnog Sarajeva, Zenice, Žepča, Doboja, Ilijaša, Vogošće, Konjica, Ilidže i Visokog.

Nakon 4 sata ribolova, 1. mjesto je zauzeo Dejan Andrašić iz Sarajeva, 2. mjesto Emir Grozdanović iz Sarajeva, a treće mjesto Esmir Herceg iz Doboja.

Najveću ribu na takmičenju je ulovio Vlado Klačar, član SRD “Miljacka” iz Sarajeva – štuka dužine 71 centimetar.

Takmičenje su proveli: vrhovni sudija Eldin Sadiković, te sektorske sudije: Adnan Osmanagić, Kemal Avdić, Adis Borčak i Senad Kapo

Iako je jezero dan uoči takmičenja poribljeno sa 60-ak kilograma kalifornijske pastrmke, ona i nije bila raspoložena za lov, ali je bilo nekoliko lijepih štuka, dok su najveće zakačene, po običaju, spadale.

Po mišljenju takmičara, na jezeru Staraća se iduće godine u jesen može napraviti i prvo takmičenje u lovu štuke, popularno zvano “štukijada”.

Medalje, pehare i diplome je obezbjedilo Udruženje “Bistro!” iz Sarajeva, a nagrade prvoplasiranim takmičarima i za ulovljenu najveću ribu su obezbjedili Stream Tackle iz Pala i Iggy vobleri iz Istočnog Sarajeva.

“Hvala svim takmičarima na učešću i žao nam je što nije bilo i više ulova, ali to obično tako bude – u rekreativnom ribolovu naši prijatelji koji dolaze na jezero uhvate po 6-7 štuka za dva sata ribolova, ali na takmičenjima to bude mnogo manje. No, ovo je ipak bio, iako kišovit, lijep dan proveden u prirodi sa dobrim ljudima. Vidimo se iduće godine na prvoj  “štukijadi” na jezeru Starača.”, rekao je predsjednik Udruženja “Bistro!”, Adnan Osmanagić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.