Održana izvještajna Skupština SRD “Novi Travnik”

U nedelju, 19.2.2017. godine, u Novom Travniku, održana je godišnja izborna Skupština Sportsko ribolovnog društva Novi Travnik.

Na Skupštini su razmatrani Izvještaji o radu, financijskom poslovanju društva za 2016. godinu te Izvještaj Nadzornog odbora.

Izvještaji su usvojeni uz odgovarajuće primjedbe i dopune članova Skupštine i Nadzornog odbora društva.

U drugom dijelu članovi Skupštine usvojili su Program rada društva za 2017. godinu, Finansijski plan za 2017. godinu, te poseban program obilježavanja obljetnice 60 godina uspješnog rada i djelovanja društva.

Naime društvo je osnovano 17.04.1957. godine i ove godine obljetnica 60 godina rada biti će obilježena svečanom sjednicom, dodjelom priznanja i nagrada najzaslužnijim članovima.

U povodu obljetnice organizirat će se otvoreni KUP Novog Travnika u ulovu ribe na plovak.

U posebnoj tački članovi Skupštine upoznati su sa dobivanjem priznanja društvu od strane SRS Federacije BiH, Plaketa sa diplomom SRD Novi Travnik i članu društva Marcelu Kučinskom, koje će biti uručene na Skupštini SRS Federacije BiH zakazanoj
za 7. mart 2017. godine.

Članovi Skupštine upoznati su sa odlukama Upravnog odbora od 11.02.2017. godine, te tijekom priprema za Skupštinu SRS Federacije BiH i izbornu Skupštinu SRS BiH.

Otvorenje ribolovne sezone je 1.3.2017. godine, koje će se obilježiti tradicionalnim zajedničkim druženjem članova uz rijeku Jaglenicu.

BISTRO!
Izvještaj sačinio: Marcel Kučinski

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.