Zapisnik sa sjednice Upravnog odbora SRS FBiH održane 23. avgusta 2017. godine

Dana 23.08.2017.godine održana je sjednica Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine sa početkom u 11 sati

Prisutni članovi UO : Zijad Sinanović, Christian Oršolić, Danijel Kobačić, Osman Hodžić, Milan Jagar, Bahrudin Vrana, Tihomir Popović
Opravdano odsutni članovi UO:  Samir Čajić, Ivica Naletilić i Ivica Primorac
Prisutni pozvani članovi :

  • predsjednik  skupštine SRS F BiH, Drago Jakić,
  • dopredsjednik SRS BiH Sead Alijagić,
  • član UO SRS BiH Dženan Jahura,
  • predsjednik skupštine SRS BiH Ilhan Klančević i
  • član NO SRS BiH Bakir Mulahalilović

Zapisnik: sakretar Lidija Bogić

Predsjednik UO Zijad Sinanović pozdravio prisutne, zahvalio na dolasku i konstatuje da UO ima kvorum i da sjednica može početi sa radom i prelazi na dnevni red:

  1. Informacija o finansijskom stanju SRS Federacije BiH.
  2. Razmatranje odluka UO SRS Federacije BiH donešenih telefonskim putem
  3. Razmatranje rada SRS BiH i zauzimanje zajedničkog stava UO  na zakazanoj sjednici
  4. Razno

Ponuđeni dnevni red je usvojen jednoglasno.

Tačka 1.

Predsjednik UO Zijad Sinanović  sve prisutne članove je upoznao sa  finansijskim stanjem SRS Federacije BiH uz konstataciju da je stanje dobro, da savez na vrijeme izvršava svoje obaveze i da nema dugovanja ni prema kome do sada. Prisutni članovi nisu imali primjedbi i prelazi se na

Tačka 2.

Odluke koje su donesene putem e-maila i putem telefona  su potvrđene jer su urađene na vrijeme a to su:

  • pomoć ekipi iz Bugojna za odlazak  na JPK u Hrvatsku u iznosu od 300,00 KM
  • pomoć seniorki Maji Limaj iz Banovića za odlazak na JPK u Crnu Goru u iznosu od 200,00 KM
  • pomoć za dvije ekipe iz Kiseljaka za odlazak na JPK  u Srbiji u iznosu od 600,00 KM

UO jednoglasno je donio odluku da se Maji Limaj kojoj je uplaćana pomoć od 200,00 KM, a zbog neodlaska na JPK zbog nemogućnosti formiranja ekipe, ta sredstva ostave kao nagrada od SRS Federacije BiH za ostvareni plasman.

Tačka 3.a)

Članovi UO SRS BiH iz Federacije su iznijeli stanje i upoznali sve prisutne sa situacijom koja se dešavala po pitanju izbora domaćinstva za Svjetsko prvenstvo u SPIN-u.

Predsjednik SRS BiH Đorđe Klepić bez konsultacija sa dopredsjednicima i članovimaUpravnog odbora samostalno donosi odluku o domaćinstvu –  stazi održavanja Svjetskog prvenstva u SPINU 2018. godine.

Nakon duge rasprave u kojoj su svi prisutni iznijeli svoje mišljenje UO je donio odluku da se na zakazanoj sjednici UO SRS BiH zauzme jedinstveni stav, a to je da se traži izmjena dnevnog reda odnosno tačke broj dva i da se glasa o dvije staze u BIH koje ispunjavaju uslove za svjetsko prvenstvo što je u svom izvještaju napisao gos. Bošković član komisije FFPS-e.

Zatim je donešena odluka da se ne glasa za stazu na Željeznici a jedini razlog je samovolja predsjednika SRS BIH Đorđa Klepića.

Odluka je donešena jednoglasno.

Tačka 3.b)

Za riječ se javio predsjednik TK SRS F BiH Jagar Milan i prisutne upoznao sa dopisima predsjednika SRS BiH Đorđa Klepića upućenih svjetskoj organizaciji da se zabrani nastup ekipi Jelaha i da se ta ekipa kazni na UO SRS BiH zbog nastupa na Klupskom svjetskom prvenstvu navodno bez prijave SRS BIH, kao i ekipa Donji Vakuf zbog samovoljnog napuštanja takmičenja na JKP u mušičarenju.

Predsjednik Milan Jagar je zatražio izjave od obje ekipe i prisutnim članovima je pročitao izjavu ekipe iz Jelaha, a izjavu iz Donjeg Vakufa nije dobio.

Nakon rasprave donešena je odluka da se na državnom nivou ne glasa za kažnjavanje ekipe iz Jelaha, a da se ekipa iz Donjeg Vakufa kazni i da vrate pare uplaćene za kotizaciju od strane SRS BiH.

Tačka 4.

  1. Da se sekretaru SRS F BiH Lidiji Bogić odobri korištenje godišnjeg odmora prvi dio u trajanju od 15 dana od 02.09. do 23.09.2017.godine i  isplati regres u visini  od 400,00 KM.
  2. Da se urede i okreče prostorije saveza i izvrše popravke na vodo i elektro instalaciji.
  3. Da se formira komisija koja će raditi na praćenju izmjena i dopuna zakona o slatkovodnom ribarstvu. U komisiju su  izabrani Dženan Jahura iz Konjica i Ilhan Klančević iz Vareša koji će u  rad komisije uključiti i neke ljude iz struke za tu oblast.
  4. Da se na nivou federacije urade nove ribočuvarske značke, iskaznice i novi registar istih te da se od članica povuku stare značke. Odluka je donešena da svi koji vrate stare značke dobiju nove od saveza a oni koji to nemaju da iste plate po  nabavnoj cijeni o čemu će članice biti obavještene kad se izrade nove značke.

Sastanak je završen u 13 i 30 min.

PREDSJEDNIK SRS FEDERACIJE BiH, Zijad Sinanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.