Zapisnik sa sjednice Upravnog odbora održane 10.02.2018. godine

Dana 10.02.2018.godine održana je sjednica Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine sa početkom u 11 sati.

Prisutni članovi UO: Zijad Sinanović, Danijel Kobačić, Osman Hodžić, Samir Čajić, Bahrudin Vrana, Milan Jagar, Ivica Naletilić i Tihomir Popović.
Opravdano odsutni članovi UO:  Christijan Oršolić, 31.12.2017.podnio neopozivu ostavku na mjestu dopredsjednika UO SRS Federacije BiH.
Neopravdano odsutni članovi UO: Ivica Primorac
Prisutni pozvani član:  Drago Jakić, Himzo Mulahalilović, predsjednik/dopredsjednik Skupštine i Dženan Jahura član UO SRSBIH.
Zapisnik: sekretar Lidija Bogić

 Predsjednik UO Zijad Sinanović pozdravio prisutne, zahvalio na dolasku i konstatuje da UO ima kvorum i da sjednica može početi sa radom i prelazi na dnevni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa predhodne sjednice UO
  2. Izvještaji
    a) o radu Upravnog odbora
    b) o finansiskom stanju SRS Federacije BIH.
  3. Plan rada  za 2018. godinu
  4. Finansijski plan za 2018. godinu
  5. Pripreme za organizaciju izvještajne skupštine SRS FBIH.
    a) Prijedlog za nagrade i priznanja SRS FBIH.
    b) Određivanje datuma i mjesta za održavanje izvještajne skupštine
  6. Razno

Na pročitani dnevni red član UO Milan Jagar je tražio da se u tačku 6.pod razno ubaci usvajanje novog pravilnika “lov ribe udicom na plovak” koji je usklađen po novim pravilima Cipse i visina sudijske taxe.

Član UO Tihomir Popović takodje je tražio da se u tačku 6. pod razno stavi izvještaj o organizaciji i pripremi za SP u SPIN-u. Sa ovim dopunama dnevni red je jednoglasno usvojen.

Tačka 1.

Predsjednik UO Zijad Sinanović je pročitao zapisnik sa predhodne sjednice UO. Na pročitani zapisnik uslijedila je rasprava pod tačkom 5. zapisnika o rezervnoj stazi Miljacka za SP. Član UO Danijel Kobačić je imao primjedbu na zapisnik jer nije napisano da je tražio da se Lepenica uvrsti kao rezervna staza u organizaciji SP. Sa ovom ispravkom  zapisnik je jednoglasno usvojen

Tačka 2.

Izvještaj o radu UO je pročitan

Članovi UO su sugerisali da se u izvještaju za treći kvartal treba detaljnije obrazložiti, da je naš UO aktivno učestvovao u organizaciji SP i  da se opiše kompletna hronologija događanja. Takođe je sugerisano da se obrazloži i pitanje poribljavanja. Izvještaj o radu UO uz ove dopune i doradu bit će upućen članovima Skupštine na usvajanje.

Izvještaj o finansijskom stanju SRS Federacije BiH

Po pitanju finansijskog izvještaja za 2017. god. i poslovanja saveza članovi UO nisu imali primjedbe i saglasni su da se takav uputi Skupštini na usvajanje.

 Tačka 3.

 Plan rada za 2018. godinu

Za urađeni plan rada za 2018. god. UO je saglasan i ovakav  ide na Skupštinu.

 Tačka 4.

Finanijski plan za 2018. god.

UO je išao stavku po stavku i pratio troškove za prošlu godinu i  uz poneku korekciju napravljen je finanijski plan koji će biti upućen delegatima Skupštine. Pod tačkom 4. donešena je i odluka da se neraspoređena sredstva u visini od 10 000,00 KM koja su bila predviđena planom za 2017. god. za poribljavanje podijeli na 5 kantona/županija u jednakom iznosu od po 2 000,00 KM i to onim kantonima koji imaju registrovane kantonalne saveze.

Tačka 5.

Predsjednik komisije za nagrade i priznanja Bahrudin Vrana je pročitao prijedlog za dodjelu plaketa sa diplomom i zahvalnica.
Nakon duže rasprave UO je usaglasio stavove i donio odluku,

PLAKETA SA DIPLOMOM

  1. Munevera Fočo , direktor UNIS “Ginex“ d.d.Goražde
  2. Ilhan Klančević, UGSR “Vareš” Vareš
  3. UGSR “Jelah“ – Tešanj
  4. UGSR “Mrena“ – Živinice
  5. Besim Sejdić, USR “Blinker“- Kalošević-Tešanj
  6. FMPVŠ, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
  7. Mehmed Čelegija, glavni Federalni poljoprivredni inspektor
  8. Tina Orahovac, stručna savjetnica FMPVŠ
  9. Mirza Alić, USR ”Sarajevo-1906” Sarajevo

ZAHVALNICE

  1. Bahrudin Vrana, USR “Goražde” Goražde
  2. Bakir Mulahalilović, USR “Hazna“ Gradačac
  3. mbaits.ch, Egolzwil – Schweiz Miodrag Ivanović

NOVČANE NAGRADE

UO je mišljenja da ne treba nikog novčano nagrađivati.

Za određivanje datuma i mjesta održavanja izvještajne Skupštine predsjednik i dopredsjednik Skupštine su predložili da to bude 10.03.2018. god. a na predlog Dženana Jahure da mjesto održavanja bude u  Konjicu, Motel”Konjic” ul.Mostarska bb.

Upravni odbor je ovaj prijedlog prihvatio jednoglasno.

Tačka 6. – Razno

  • Članovi UO su konstatovali da nisu dovoljno informisani oko organizacije Svjetskog prvenstva u organizaciji državnog saveza. Nakon duge i žestoke rasprave UO donosi odluku da se uputi dopis predsjedniku UO SRS BiH da pod hitno u što kraćem roku zakaže sjednicu UO. UO je isto tako donio odluku  da se za 15 dana zakaže proširena sjednica UO SRS F BiH na kojoj bi se raspravljalo oko ove tačke tj. Svjetskog prvenstva i zauzimanja jedinstvenog stava koji će biti prezentiran UO SRS BiH. Na sjednicu treba pozvati članove UO SRS BiH iz Federacije te predsjednika skupštine SRS BiH i člana nadzornog odbora SRS BiH.
  • Donešena je odluka da cijena ribočuvarske značke sa iskaznicom bude 20,00 KM. Kao što je već donešena odluka na prošloj sjednici sve članice trebaju izvršiti povrat starih ribočuvarskih znački, za jednu vraćenu dobijaju zamjenu a ostale plaćaju. Obavezno u zahtjevu za značkom poslati ime i prezime ribočuvara, adresa stanovanja, broj telefona, mjesto i godina rođenja, br.LK i  JMB sve zbog upisa u registar.

Po pitanju prispjelih dopisa  iz SBK i Mostara  UO je donio odluku da se isti upute Skupštini na razmatranje jer za iste nije nadležan UO SRS Federacije BiH nego Skupština SRS Federacije BiH.

Dopisi za pomoć iz  Ključa,Viteza,Vareša i Breze UO je donio Odluku da se članice obrate Kantonalnim savezima jer će se višak novca podjeliti kantonima kako stoji u zapisniku.

Dopis iz SRS BIH za  finansijsku pomoć za održavanje SP, UO je jednoglasno odbio finansiranje zbog nedostatka novčanih sredstava.

Donešena je odluka  da se usvoji novi pravilnik usklađen po Cipsovim pravilima u disciplini “lov ribe udicom na plovak” koji je uradio predsjednik TK  Milan Jagar. Donešena je i odluka o visini taxe za sudije.

Za delegate, komesare i vrhovnog sudiju taxa iznosi 20,00 KM a za sektorske sudije iznosi 10,00 KM plus dnevnica i putni trošak

Sastanak je završen u 14 sati i 40 minuta.

PREDSJEDNIK SRS FEDERACIJE BIH, Zijad Sinanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.