0

USR Neretva 1933: Pomor ribe na Mostarskom blatu

Nakon primljene obavijesti, kao i pisanja medija o smradu koji se širi nakon što se dogodio pomor ribe i navoda da su obale Mostarskog blata pune uginulog šarana kog je „usmrtio“ nepoznati otrov,  dana 28.04.2018.g. Jurica Ćorić, predsjednik Udruženja sportskih ribolovaca „NERETVA 1933“ Mostar i Dalibor Zelčić, glavni ribočuvar,  izišli su na teren, te napravili zapisnik o  navedenom slučaju i zatečenom stanju. Obišli su teren od Pologa te u Čulama kod centrala zatekli  samo dva uginula šarana, jer je voda dobro zamućena te se nije moglo vidjeti više.

O navedenom smo obavijestili Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNK/Ž – poljoprivrednu i vodoprivrednu inspekciju, Fond za zaštitu okoliša HNŽ/K i Grad Mostar –  Odjelza gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove, te JP EP HZ HB d.d. Mostar i zatražili njihovo daljnje postupanje radi ispitavanja razloga i razmjera pomora  ribe na Mostarskom blatu.

B I S T R O !

Filed in: Vijesti iz Udruženja Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

© 2019 Službena stranica Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH. Dozvoljeno korištenje materijala uz navođenje izvora.