Zapisnik sa sjednice UO SRS FBiH održane 09.03.2019. godine

Dana 09.03.2019.godine održana je sjednica Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine sa početkom u 11 sati.

Prisutni članovi UO: Danijel Kobačić, Zijad Sinanović, Bahrudin Vrana, Milan Jagar, Samir Čajić, Osman Hodžić, Mario Živković i Saudin Guja
Neopravdano odsutni članovi UO: Ivica Naletilić
Prisutni pozvani članovi: predsjednik Skupštine Himzo Mulahalilović i predsjednik NO Ivica Tomičić.
Zapisnik : sakretar Lidija Bogić.

Predsjednik UO Danijel Kobačić zahvalio se na dolasku, pozdravio prisutne i konstatuje da ima kvorum i  sjednica može početi

Dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika sa predhodne sjednice UO

2. Izvještaji
a) o radu Upravnog odbora 2018.god.
b) o finansiskom stanju SRS Federacije BIH 2018. god.

3. Plan rada  za 2019. godinu

4. Finansijski plan za 2019. godinu

5. Usvajanje kalendara takmičenja SRS Federacije BiH za 2019. god.

6. Pripreme za organizaciju izvještajne Skupštine SRS FBIH.
a) Izvještaj Nadzornog odbora
b) Prijedlog za nagrade i priznanja SRS FBIH.
c) Prijedlog za prijem novih članica u SRS F BIH
d) Određivanje datuma i mjesta održavanja izvještajne Skupštine

7. Razno

 Dnevni red jednoglasno usvojen.

Tačka 1.
Jednoglasno se usvaja zapisnik sa predhodne sjednice UO održane 05.01.2019.godine.

Tačka 2.
Predsjednik UO, Danijel Kobačić  članovima  je dostavio
a) Izvještaj o radu UO za 2018. godinu i kao takav jednoglasno je usvojen
b) Izvještaj o finansijskom stanju SRS Federacije BiH za 2018. godinu jednoglasno usvojen

Tačka 3.
Na predloženi plan rada  za 2019. godinu UO jednoglasno usvaja.

Tačka 4.
Na predloženi finansijski plan za 2019. godinu UO je idući stavku po stavku korigovao pojedine stavke i sa tim izmjenama finansijski plan je jednoglasno usvojen.

Predsjednik UO Danijel Kobačić  zbog teške situacije u SRS BIH predlaže  da im se na ime članarine uplati još 3.000,00 KM i članovi UO su saglasni i donose odluku da se iznos odmah uplati.

Tačka 5.
Na predloženi kalendar takmičenja za 2019. godinu TSK, UO je napravio izmjene na prvenstvu Federacije u discipline lov šarana i amura. Umjesto održavanja prvenstva u Rami/Prozoru, isto će se održati u Orašju od 12.04. do 14.04. 2019. godine a ujedno su izmjenjeni i delegat, vrhovni sudija kao  i sektorske sudije.

Na prvenstvu Federacije Fly Fishing izmjena je kod delegata izabranog Miro Vrljičak mjenja ga Ivica Tomičić i umjesto sektorskog sudije Milenko Jović mjenja ga Borislav Bilić.

UO donosi odluku da se uputi molba Ernisi-Erni Kardaš da usaglasi pravilnik Fly Fishing sa pravilnikom državnog saveza.

UO donosi odluku da se uputi dopis Adnanu Doglodu da do 15.04.2019.godine na Web stranici objavi spisak sudija u Federaciji po kategorijama i spisak uplata sudijske taxe za 2019. godinu.

Kalendar takmičenja sa izmjenama jednoglasno  je usvojen.

Tačka 6.
Pripreme za organizaciju izvještajne Skupštine SRS federacije BiH

Predsjednik NO Ivica Tomičić upoznao je UO sa izvještajem NO i takav se upućuje na Skupštinu.

Predsjednik komisije za nagrade i priznanja Bahrudin Vrana je dobio u zakazanom roku samo dva dopisa i to: za plaketu sa zahvalnicom SRD”Bosna” Maglaj i Sead Nesimi-Zenica i 07.03.2019. god. dopis iz “Una” Bihać za plaketu sa zahvalnicom za RIZ KRAJINA doo Bihać

Dobitnici priznanja su

  • SRD”Bosna”Maglaj – plaketa sa diplomom
  • Sead Nesimi Zenica – zahvalnicu
  • “RIZ KRAJINA” doo Bihać – zahvalnica

Na prijedlog člana UO Milana Jagara da se plaketa sa zahvalnicom dodjeli Hajrudinu Đugu – Tuzla i posthumno da se dodjeli  Erminu Hadžiću – Sarajevo, Salem Gljiva – Vogošća, prijedlogu su se priključili i drugi članovi UO i posthumno se dodjeljuje plaketa sa zahvalnicom Nazif Fetahović-Suzi -Travnik, Nikola Puce – Mostar i Hasan Balić – Mostar.

Prijedlozi su jednoglasno usvojeni

Na kancelariju Saveza dobili smo  dokumentaciju od KRALJEVAC DOO Ključ za prijem u članstvo. UO pregledao pristiglu  dokumentaciju i konstatuje da je uredna i ide na Skupštinu na usvajanje.

Fly Fishing klub “UNA FLY” članica Saveza je od 2013. godine, nije uzimala markice i sad želi obnoviti članstvo – prijedlog takođe ide na Skupštinu.

UO donosi odluku da se Skupština SRS Federacije održi  03.2019. godine u Vogošći.

Tačka 7.

Dopis broj: 6/19 od 06.03.2019. god. USK Bihać o ukidanju plaćanja štampe. – Dopis preuzeo predsjednik Skupštine SRS F BiH Himzo Mulahalilović i dopis će se razmatrati na Skupštini.

Dopis broj: 01-V/19 od 03.02.2019.god. Goražde, o pokretanju inicijative o izmjeni i dopuni Pravilnika. – Ovaj dopis nije u nadležnosti UO isti uputiti komisiji za izradu novog zakona o slatkovodnom ribarstvu.

Dopis broj: 01-I/19 od 12.02.2019.god. Goražde,obavjest o raskidu ugovora o zajedničkom režimu ribolova. – Razloga raskida ugovora  je članica iz Ustikoline koja prodaje dozvole po nižoj cijeni nego što je propisano Pravilnikom pa s tim i osipanjem članova udruženja Goražde. UO konstatuje da se pošalje Federalna inspekcija za sva udruženja koja krše Pravilnik o cijeni dozvola.

Dopis od  09.03.2019. god. Rudar-Kreka Tuzla o nepoštivanju potpisnica Ugovora o zajedničkom režimu ribolova članica u Tuzlanskom kantonu. – UO na dopis iz Rudar-Kreka nisu puno komentarisali, konstatacija primljeno na znanje.

Dopis broj: 07-02/19 od 08.02.2019.god. SRD ”Bosna” Maglaj, molba za pomoć i Dopis od 05.02.2019.god. UŠR”Pastrva”Kupres, molba za potporu (revizija ribolovne osnove) – UO na dopis iz Maglaja i Kupresa za finansijsku pomoć jednoglasno je odbijen.

Obrazloženje:

SRS Federacije BiH u prošloj godini je za pomoć udruženjima izdvojio 10.000,00 KM, po 2.000,00 KM za 5 Kantona/Županija,  a ove godine isti iznos bit će dodjeljen:  Sarajevski Kanton, Kanton 10, Hercegovačko-neretvanski Kanton/Županiji, Bosanskopodrinjski Kanton i Zapadnohercegovački.

Pošto ovi Kantoni nemaju formiran Kantonalni Savez moraju se iz istog kantona sastat sva Udruženja dogovoriti o raspodjeli istog, poslati dopis sa saglasnostima svih udruženja sa brojem žiro računima na koji će se iznos uplatiti  na kancelariju Saveza.

Dopis broj: 45/18 od 20.03.2018.god. USRD ”Toplik” Prača, problemi o zagađivačima – UO konstatuje da se dopis uputi komisiji za izradu zakona o slatkovodnom ribarstvu

Sastanak je završen u 14 sati.

PREDSJEDNIK SRS FEDERACIJE BIH, Danijel Kobačić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.