Poziv na Prvenstvo Federacije BiH za seniore i seniorke

U skladu sa Kalendarom takmičenja SRS F BIH za 2019. godinu, komesar/sekretar takmičenja Zijad Sinanović poziva ekipe (3+1) i pojedince da uzmu učešće na Prvenstvu Federacije BiH za seniore i seniorke.

Takmičenje će biti održano dana 04.05.2019. godine (subota) u Sarajevu na stazi “Lađenica”, a domaćin je USR “Sarajevo 1906.”.

Takmičenje je u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a pravo nastupa ima po jedna ekipa iz svakog udruženja ili do 2 pojedinca ukoliko udruženje nema ekipu. Udruženja koja prijave kompletnu ekipu ne mogu prijavljivati i pojedince, a izuzetak su udruženja koja broje preko 300 članova koja imaju pravo prijaviti 2 ekipe.

KOTIZACIJA ZA TAKMIČENJA PO EKIPI IZNOSI 40,00 KM, A KOTIZACIJA PO TAKMIČARU KOJI NASTUPA POJEDINAČNO IZNOSI 10,00 KM

Na takmičenju će biti organizovano polaganje za društvene i državne sudije. Kandidati trebaju izvršiti uplatu 50,00 KM na račun SRS F BiH i prijaviti se kod sekretara TK i SK Doglod Adnana (tel. 061/690-940 ili 032/242-212) najdalje 7 dana prije početka takmičenja.

Tehnika ribolova nije dirigovana (štap po slobodnom izboru)  i sva se riba boduje tj. nema zabrane po vrsti i veličini ribe.

Dozvoljena količina hrane za primamu je 20 l po takmičaru, a dozvoljena količina živih mamaca je 2,5 l od čega može biti:

  • maksimalno 0,5 l glista;
  • maksimalno 1 l fuja i verde vasa zajedno (verde vasa može biti max ¼ tj. 0,25 l).

Hrana prilikom kontrole mora biti navlažena i prosijana. Ukoliko takmičar ima nešto manje hrane, sudija će to evidentirati i dozvoliti minimalnu količinu suhe hrane do dozvoljene.

Za lov ribe dozvoljena je upotreba svih prirodnih mamaca osim:

  • živih i mrtvih ribica, ikre, a nije dozvoljena upotreba: kruha, vještačkih mamaca (varalica), imitacije crva, verde vasa, gliste, vještačkih mušica i slično.

Mamci se trebaju (po mogućnosti) prezentirati za kontrolu u propisanim baždarenim posudama (kutijama), a minimum koji takmičar mora imati je jedna posuda od 1 l za mamce.

Neće se dozvoliti učešće takmičaru koji nema propisanu mrežu čuvaricu prečnika minimalno 40 cm i dužine 2-3 m.

Krajnji rok za prijavu ekipa i pojedinaca je 02.05.2017. godine (četvrtak), a prijave se vrše kod komesara takmičenja Zijad Sinanović na tel. 061/792-320 ili na mail zijo-zike@hotmail.com

NA STAZI  SE NEMOGU VRŠITI PRIJAVE

SUDIJE NA STAZI

  • Delegat Milan Jagar, Vogošća
  • Vrhovni sudija Adnan Doglod, Zenica
  • Komesar/sekretar Zijad Sinanović, Zenica

Sektorske sudije:

  • Mirsad Gajević, Vogošća;
  • Mirsad Alagić, Sarajevo;
  • Lidija Bogić, Sarajevo.

Ostale detalje možete naći u Biltenu ispod:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.