Održano Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju

Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju za seniore i juniore ekipno i pojedinačno koje je KALENDAROM TAKMIČENJA planirano na rijeci Buni u Blagaju, ali je zbog epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19 otkazano. Nakon toga prihvaćeno od strane USR „Busovača“ da se održi 26.09.2020. ali zbog vremenskih nepogoda otkazano i održano je u subotu, 03.10.2020. godine u Busovači na rijeci Lašvi, takmičarska staza revir IP „Oko“.

U ekipnom plasmanu  titulu najuspješnijih ponijeli su  natjecatelji iz SRD Vrbas Donjji Vakuf, dok je drugo mjesto pripalo je OSR „Konjic“ iz Konjica, a treće USR Krušnica iz Bosanske Krupe.

Kod pojedinaca najbolji je bio Varka Refik, član UGSR „Fojnica“ iz Fojnice, drugi je bio Alijanović Elvin iz Bosanske Krupe dok je treće mjesto zauzeo Muamer Dautbegović, član SRD „Vrbas“ Donji Vakuf.

Neophodno je naglasiti da nakon više od deceniju na ovom Mušičarskom prvenstvu učešće su uzeli i juniori. Prvo mjesto osvojio je Arapović Marko iz Busovače, drugo mjesto pripalo je Hrnjić Alenu iz Bihaća, dok je treći bio Karabegović Alem takođe iz Bihaća.

Busovljaci poznati i već nadaleko čuveni po svom gostoprimstvu i ovaj put su se potrudili da daju  sve od sebe da budu dobri domaćini i da se poštuju sve mjere  zaštite  od COVID 19, a sve zasluge za službeni dio, natjecanje u tri sektora u trajanju od po dva sata idu svim državnim sudijama koji su svoj dio posla odradili profesionalno u skladu s Pravilnikom za sportsku disciplinu lov ribe mušicom-fly fishing.

Nagrade i priznanja uručio je predsjednik SRS BiH i dopredsjednik SRS F BiH, Danijel Kobačić , te mu se ovom prilikom zahvaljujemo s nadom da će se ovoj disciplini vratiti mjesto koje joj pripada.

Također se zahvaljujemo svim učesnicima- takmičarima na njihovom dolasku i fer ply takmičenju

Kako je ovo natjecanje bilo revijalnog karaktera, ipak je odlučeno da prvih 5 (pet) ekipa učestvuje na KUP –u SRS BiH  u mušičarenju koje je takođe revijalnog karaktera, a održava se 18.10.2020. godine u Ribniku.

Ekipe koje su stekle pravo učešća na Kupu u Ribniku su:

1. SRD „Vrbas“ Donji Vakuf
2. OSR „Konjic“ Konjic
3. USR „Krušnica“ Bosanska Krupa
4. UGSR „Fojnica“ Fojnica
5. USR „ Bugojno“ Bugojno

Komesar/ sekretar takmičenja, Ernisa Kardaš

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.