(VIDEO) Prvenstvo i Kup SRS FBiH u lovu ribe udicom na plovak

U dane 4. i 5. juna 2022. godine, na takmičarskoj stazi Lađenica u Dobroševićim kod Sarajeva, održani su Prvenstvo i Kup Federacije Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak.

Na Prvenstvu je nastupilo 14 ekipa sa ukupno 42 takmičara.

Prvo mjesto ekipno je zauzela ekipa iz SRD Vogošće, drugo mjesto je ostvarila ekipa iz UGSR ‘Bistro’ iz Zenice, dok je treće mjesto pripalo ekipi iz SRD ‘Bistro’ iz Kaknja.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto i naziv ‘šampion Federacije za 2022. godinu’ pripalo je Vahidu Festi iz SRD Jelah – Tešanj, drugo mjesto pojedinačno pripalo je Zakiru Haliloviću iz UGSR ‘Bistro’ iz Zenice dok je treći u pojedinačnoj konkurenciji bio Šehić Admir iz USR ‘Glavatica’ iz Jablanice.

Kod seniorki, prvo mjesto je osvojila Zumra Gušo iz Sportsko ribolovnog kluba ‘Bosna’ iz Maglaja koja je imala ulov od 2100 grama, što je ujedno bio i najveći ulov na stazi taj dan. Drugo mjesto je zauzela Pinjić Jasmina, također članica SRK ‘Bosna’ iz Maglaja.

Na Kupu učešče je uzelo 15 ekipa iz Federacije.

Prvo mjesto je zauzela ekipa iz SRD Jelah -Tešanj, drugo mjesto je zauzela ekipa iz SRU ‘Zlatovčica’ iz Jajca, a treće mjesto je pripalo ekipi iz KSR ‘Bosna’ iz Maglaja.

Sa ovog Kupa, pet prvo plasiranih ekipa je ostvarilo plasman za učešće na Kupu Bosne i Hercegovine koji će se održati 25. septembra 2022. godine na jezeru Modrac u Lukavcu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.