0

Završeno Prvenstvo SRS FBiH za mlađe kategorije u lovu ribe udicom na plovak

Dana 18.06.2022. godine završeno je Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH za mlađe kategorije u lovu ribe udicom na plovak.

Takmičenje je održano na jezeru Bistrik u Kaknju.

Na prvenstvu je učestvovalo 18 kadeta U-15, 11 juniora U-20 i 3 kadetkinje.

Prvo mjesto ekipno u kategoriji kadeta zauzela je ekipa UGSR “Bistro” iz Kaknja, drugo mjesto je zauzela ekipa USR “Alić Hidajet – Hitko’ iz Ilijaša, dok je treće mjesto pripalo ekipi SRK “Bosna” iz Maglaja.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto i šampion Federacije U-15 je Azur Agičić iz Kaknja, drugo mjesto je Ismail Prazina iz Ilijaša, dok je treće mjesto zauzeo Amel Spahić iz Kaknja.

U kategoriji U-20 ekipno prvo mjesto je ekipa SRD “Mrena” iz Živinica, drugo mjesto je ekipa SRK “Bosna” iz Maglaja i treće mjesto je USR “Sarajevo 1906” iz Sarajeva.

Pojedinačno, prvo mjesto i šampion Federacije u kategoriji U-20 je Mak Softić iz Živinica, drugo mjesto je Belma Zubović iz Živinica, dok je treće mjesto pripalo Ibrahimu Ruviću iz Maglaja.

Od tri kadetkinje najbolja je bila Nea Omerović, druga je Sara Herak i treća je bila Sanela Durmić, sve tri iz USR ‘Sarajevo 1906’ iz Sarajeva.

Vrijeme je bilo lijepo, a staza jako zahtjevna i teška. Takmičenje je proteklo bez primjedbi.

Filed in: Obavještenja Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

© 2614 Službena stranica Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH. Dozvoljeno korištenje materijala uz navođenje izvora.