Održan zajednički sastanak svih uključenih u realizaciju 35. Svjetskog prvenstva

Svjetsko-prvenstvo-sastanak-jajceU okviru priprema za predstojeće 35. Svjetsko prvenstvo u mušićarenju u Jajcu je održan zajednički sastanak sa načelnicima općina/opština, predstavnicima sportsko-ribolovnih društava i rukovodstva Sportsko-ribolovnog saveza BiH. Inače, 35. Svjetsko prvenstvo u mušićarenju održaće se od 16. do 21.06.2015. godine i okupiti će više od 250 takmičara  iz više od trideset zemalja svijeta.

Prvenstvo će se odvijati u pet općina i dva entiteta, na stazama rijeka Vrbas, Pliva, Sana i Sanica, te Plivskom jezeru.  Domaćin 35. Svjetskog prvenstva u mušićarenju je grad Jajce sa partnerima, općinama/opštinama Donji Vakuf, Šipovo, Ribnik i Ključ.

Ceremonija svečanog otvaranja 35. svjetskog prvenstva održaće se 16.06.2015. godine u Jajcu, na prostoru između kapija, dok će svečanost zatvaranja biti upriličena na Plivskom jezeru. Biće ovo prilika da se učesnicima prvenstva i svim gostima predstavi bogatstvo i šarolikost kojom obiluje ovaj kraj i Bosna i Hercegovina. Pripreme za ovo prvenstvo u sportsko-ribolovnim društvima uveliko traju. Staze se čiste i vrši obuka sudaca, a uskoro se očekuju i prvi takmičari koji će doći na pripreme na staze na kojima će se odvijati prvenstvo. Do sada je 12 zemalja prijavilo učešće svojih kandidata na ovom svjetskom takmičenju.

Na posljednjoj sjednici s načelnicima analizirane su dosadašnje aktivnosti Izvršnog komiteta prvenstva i utvrđeni zadaci u periodu koji dolazi. Završene su aktivnosti oko obezbjeđenja smještaja učesnika prvenstva, prijevoza takmičara na staze i izradi nedostajućih čamaca, a intenzivirano se radi na obezbjeđenju finansijsih sredstava neophodnih za uspješno odvijanje prvenstva, između ostalog istakao je Đorđe Klepić predsjednik Izvršnog komiteta prvenstva i pozvao sve da se maksimalno potrude da ovo prvenstvo protekne u što boljem redu.

Svi učesnici sastanka jedinstveni su u ocjeni da zajedno treba učiniti sve kako bi bili spremni za prihvat prvih reprezentacija koje će uskoro doći na treninge, ali i spremno dočekali sve učesnike 35. Svjetskog prvenstva u mušićarenju.

Viši stručni saradnik za informisanje i protokol, Dijana Duzić 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.