UGSR Odžak: Održana redovna Skupština a nakon nje uništena i veća količina mreža

UGSR-ODZAK-Paljenje_mreza_4Redovna skupština UGSR-a Odžak je održana 29. marta 2015. godine, a na istoj je usvojen finansijski izvještaj, izvještaj takmičarske komisije te ribočuvarske službe.

Skupština je upoznata i o uključivanju UGSR-a u civilnu zaštitu na nivou općine a u smislu spašavanja na vodi i pod vodom.

Skupština je usvojila prijedlog predsjedništva o “odradnom danu” za članove koji je obavezujući, gdje u protivnom član koji ne želi ili nema vremena za taj dan ili dane plaća 10 KM uz pismenu potvrdu na dan preuzimanja svoje ribolovne dozvole.

Skupština je usvojila prijedlog predsjedništva  a koji se odnosi na Zakon o slatkovodnom ribarstvu u kojem se kaže da se ne naplaćuju dnevne dozvole za građane općine, nego da se isti odmah sankcioniraju prekršajem disciplinskoj komisiji odnosno sudu za prekršaje.

Na skupštini je uništena i prilična količina mreža koje je ribočuvarska služba izvadila u toku prošle godine na rijeci Bosni i Savi.

Inače skupština je protekla u savršenom redu uz bogatu trpezu i slab odaziv članova koji su inače bili dužni prisustvovati skupštini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.