Počele pripreme mušičarske reprezentacije BiH

FF-svjetsko-1234U subotu je, na Plivskom jezeru, održan sastanak selektora i  reprezentativaca BiH u disciplini “mušičarenje” sa predsjednikom SRS BiH  Indirom Melićem i predsjednikom izvršnog komiteta  Đorđem Klepićem.

Sastanku su prisustvovali Ivica Tomičić, predsjednik takmičarske komisije SRS BiH i međunarodni organizator prvenstva Denijal  Selimović.

Tema sastanka je bila aktivnosti  Izvršnog komiteta u organizaciji 35. Svjetskog prvenstva u mušičarenju koji se ove godine održava u Jajcu od 16. do 21. juna.

Reprezentativcima je prezentovan plan i kalendar priprema reprezentacije koji je podnio selektor Igor Gromilić sa svojim pomoćnicima Milom Kerkezom i Sejom Alijagićem.

Nakon toga u raspravu su se uključili i reprezentativci koji su svojim prijedlozima pokušali dati svoj skromni doprinos za bolju organizaciju prvenstva.

Nakon rasprave donešeni su sljedeći zaključci:

  • Reprezentativci BiH mogu individualno trenirati na svim stazama gdje će se održati prvenstvo uz prethodnu najavu selektoru i predsjednicima udruženja
  • Potrebno je hitno zatvoriti staze i vršiti pojačan nadzor na tim stazama radi sprečavanja krivolova
  • Edukaciju sudija mjerača potrebno je nastaviti u narednom periodu radi spriječavanja radnji koje su se dešavale na proteklim prvenstvima (domaće lige i Evropsko prvenstvo)
  • Izvršiti nabavku jednobraznih odjela za reprezentativce i Izvršni komitet
  • Obezbjediti sredstva za troškove reprezentativaca nastale prilikom odlaska na treninge i nabavku  opreme.
  • U cilju ostvarenja što boljeg uspjeha  naše reprezentacije nema potrebe za poribljavanjem staza prije prvenstva sem Plivskog jezera
  • Poribljavanje staza izvršiti nakon završetka prvenstva kao nagradu lokalnim udruženjima za doprinos u organizaciji prvenstva.

Pravo učešča na ovogodišnjem prvenstvu ostvarili su Aco Đukić, Jovo Dević, Saša Jeremić, Borislav Šmanja, Siniša Bovan i Samir Kalušić.

Na kraju svi reprezentativci su iskazali zadovoljstvo što je po prvi put organizovan jedan ovakav sastanak gdje su mogli prezentovati svoje ideje za boljom organizacijom  prvenstva i predstaviti svoje zahtjeve radi postizanja što boljeg plasmana na prvenstvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.