Zapisnik sa 16. sjednice U.O. SRS F BiH

Zapisnik sa 16. sjednice Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine održanoj dana 18.04.2008 godine u Jablanici, sa početkom u 19.00 sati
Sjednici prisutni članovi U.O. Christian Oršolić, Ermin Hadžić, Fikret Kurtović, Ahmo Gogić, , Zijo Terović, Milorad Ćurčić, Stipo Čuljak, Milenko Radić i Tihomir Popović, dok nije pristupio Hilmija Širbegović.
Po ukazanoj potrebi na sjednicu pozvani i prisuti predsjednik nadzornog odbora Nikola Konjevod, predsjednik skupštine Senad Zečević, dopredsjednik skupštine Zlatko Hodak i predsjednik takmičarsko sudijske organizacije Rasim Hajrulahović.
Predloženi dnevni red je jednoglasno usvojen kako slijedi.
DNEVNI RED:
1. Razmatranje pristiglih amandmana na prijedlog statuta.
2. Razmatranje materijala za skupštinu.
3. Razmatranje rješenja Porezne uprave Sarajevo.
4. Razno.
ODLUKE I ZAKLJUCCI
1.Upravni odbor je razmotrio svih 9 pristiglih dopisa sa amandmanima na prijedlog statuta dostavljenih od strane Takmicarsko sudijske komisije SRS F BiH , SRS kantona Središnja Bosna te ribolovnih udruga iz Maglaja, Jablanice, Capljine, Mostara, SZR jezera Modrac, Jajca i Kljuca.
Od pristiglih amandmana usvojeno je 13 amandmana koji su odmah inkorporirani u prijedlog statuta i sa takvim izmjenjenim sadržajem ce biti prezentirani na Skupštini i objevljeni u Statutu u onom obliku kako ga usvoji Skupština SRS F BiH.
2.Razmotren je skupštinski materijal u cijelosti te je jednoglasno donesena odluka da se u takvom obliku kao što je i dostavljen svim delegatima , prezentira na Skupštini.
3.Upravni odbor je upoznat sa Rješenjem Porezne uprave kantona Sarajevo donesenim povodom prigovora na zapisnik o poreznom nadzoru i kontroli rada SRS F BiH za period 2005-2007 godina , kojim rješenjem su samo minimalno usvojeni navodi iz prigovora i kojim je porezna obaveza saveza umanjena za zanemariv iznos.Upravni odbor je takodjer upoznat da je na ovo rješenje uložena pravovremeno žalba. Odgovor po žalbi još nismo dobili.
4. Razno !
A. Predsjednik takmicarsko sudijske organizacije SRS F BiH Rasim Hajrulahovic prezentirao je nastale probleme oko edukacije sudaca sa prostora F BiH u okviru aktivnosti koje poduzima SRS BiH , a koji se ocituju u placanju naknada za edukaciju, u mjestima gdje se treba održati edukacija , o tijelu koje inzistira na provedbi i izvodjenju edukacije iako je pravilnikom propisana nadležnost za izvodjenje edukacije drugog tijela i sl.
Nakon rasprave u izloženom problemu i definiranja stava Takmicarsko sudijske komisije SRS F BiH u odnosu na stav Takmicarske komisije SRS BiH pristupilo se glasovanju .
Stav Takm. sudijske komisije SRS F BiH dobio je potporu 6 clanova U.odbora.
Stav Takmicarske komisije SRS BiH dobio je potporu 1 clana U.odbora.
1 clan je bio suzdržan.
Gospodin Rasim Hajrulahovic je zadužen da postupi po podržanom stavu.
B. Imajuci u vidu izvjesno financijsko opterecenje po pitanju poreza, a u cilju stvaranja zaliha i uštede novcanih sredstava SRS F BiH radi namirbe istih, predložen je nov nacin obracuna iznosa putnog troška i dnevnice, iz kog razloga je Upravni odbor SRS F BiH jednoglasno raniju odluku o nacinu obracuna i visini dnevnica izvršnih i radnih tijela SRS F BiH stavio van snage te je donesena nova ODLUKA o nacinu obracuna troškova i visini dnevnice koja glasi:
Clanovima izvršnih i radnih tijela SRS F BiH vršit ce se nadoknada materijalnih troškova potrošenog goriva radi dolaska na sjednice i to u kolicini od 10 litara na predjenih 100 kilometara po važecoj cijeni goriva uz prethodno opravdanje troška racunom za potrošeno gorivo.
Visina dnevnice ostaje kao u prethodnoj odluci u iznosu od 42,00 KM .
Na isplacene dnevnice SRS FBiH ce obracunati i platiti pripadajuce porezne obaveze.
Nakon ove tocke završena je 16 . sjednica Upravnog odbora SRS F BiH.
Predsjednik saveza : Christian Orsolić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.