RAMSKO JEZERO: Završen 12. Kup Jadransko-podunavskih zemalja u disciplini „Lov šarana i amura“

Ramsko jezero bilo je ovih dana borilište najboljih ribara iz šest zemalja u lovu šarana i amura.

Ribolovno natjecanje u disciplini „Lov šarana i amura“ održano je  na Ramskom jezeru od 26. do 29. kolovoza 2021. Ovo je bio 12. Kup na kojem je sudjelovalo osamnaest ekipa iz šest zemalja: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i domaćina Bosne i Hercegovine.

Natjecanje je započelo u petak, 27. kolovoza  u 11 sati, a završeno je nakon puna 52 sata. Proglašenje pobjednika održano je u nedjelju 29. Kolovoza u 16 sati u restoranu „Mediteran“.

Najuspješnija ekipa je bila CT ŠRD “Piškor 2”,   iz Republike Hrvatske , koja je dobila prelazni pehar,  drugo mjesto zauzela je ekipa CT UŠR “Amur” Grude , dok je treće mjesto zauzela ribarska ekipa CT USR “Šaran 1” iz Kikinde, Vojvodina.

Najveću ribu ulovila je ekipa CT UŠR “Amur” Grude.

Pokroviteljstvo i promocija ribolovnog turizma u Rami

Ramsko jezero sve više privlači ribare, ali i druge turiste koji ovdje pronalaze odmor za sebe. Stoga nije ni čudo što je upravo Ramsko jezero izabrano za domaćinstvo ovom 12. Kupu. Domaćini su bili Sportsko-ribolovni savez BiH i Sportsko ribolovno-turističko društvo “Ramske vode”, a pokrovitelj Općina Prozor-Rama.

SRTD „Ramske vode“ zahvaljuju Općini Prozor-Rama za pokroviteljstvo, ribolovnim ekipama koje su sudjelovale na ovom 12. Kupu te mještanima koji su vodili računa da natjecatelji mogu mirno loviti i uživati na Ramskom jezeru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.