Završena edukacija stratnih sudija za 35. Svjetsko prvenstvo u mušičarenju

IMG_0029U skladu sa pravilima Fips Mouse federacije, završen je prvi stepen edukacije stratnih sudija mjerača koji će suditi na 35. Svjetskom prvenstvu u mušičarenju.

Edukaciju sudija su izvršili Bajro Hodžić internacionalni sudija, Denijal Selimović, Sejo Alijagić, Banjac Ilija i Marković Željko, državne sudije.

Prvi stepen obuke završilo je 160 startnih sudija mjerača iz pet ribolovnih društava (Donji Vakuf, Jajce, Ribnik, Šipovo i Ključ).

Prema programu obuke, sudije su upoznate sa značajem održavanja međunarodnih takmičenja, upoznati su sa dužnostima sudija prema Fips Mouse pravilnicima i izvršena je praktična obuka počevši od prihvata takmičara na startnom mjestu, kontrole dozvoljenih sredstava, dužine štapa, korištenje udice bez kontra kuke i dr.

Odziv na edukaciju je bio veoma dobar i mnoge sudije su pokazale da poznaju pravila, jer su sudili Evropsko prvenstvo i državne lige u mušičarenju.

Informaciju o provedenoj edukaciji i kompletan spisak sudija potrebno je dostaviti Fips Mouse federaciji, a drugi stepen edukacije planiran je pred  početak prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.