Zapisnik sa 25. sjednice U.O.

Dana 15.05.2010 godine održana je 25. Sjednica Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine sa početkom u 11, 00 sati.

Na sjednici su bili prisutni: Igor Gromilić, Christian Oršolić, Zijo Terović, Milorad Ćurčić, Fikret Kurtović, Josip Praljak, Fadil Kubat, Darko Ružić, te umjesto Miljenka Radića – Ljubomir Mišetić a umjesto Vahida Lelića – Drago Jakić .

Predložen je slijedeći :
DNEVNI RED :

  1. Verifikacija odluka takmičarske i sudijske komisije
  2. Odluka o plaćanju dijela poreznih obaveza.
  3. Razno.

 

Nakon rasprave o dnevom redu usvojen je slijedeći dnevni red:

  1. Verifikacija odluka takmičarske i sudijske komisije
  2. Odluka o plaćanju dijela poreznih obaveza u okviru raspoloživih sredstava.
  3. Odluka o plaćanju drugih troškova nastalih u radu saveza u 2010 godini.
  4. Isplata po ranijoj odluci U.O. troškova sekretaru takmičarske i sudijske komisije.
  5. Pitanje distribucije ribolovnih dozvola, znački ribočuvara, članskih iskaznica i markica udruženju „JUG 2009“ Mostar koje nije član saveza.
  6. Razno.

Dnevni red je jednoglasno usvojen. Otvorena je rasprava nakon iste doneseni su slijedeći zaključci:

TOČKA 1.
Jednoglasno je donesena odluka o usvajanju predloženog kalendara takmičenja SRS F BiH za 2010 godinu , osim u dijelu koji se odnosi na kup SRS F BiH koji se neće držati obzirom na ukupnu ekonomsku situaciju.

Usvojeni su i ostali akti predloženi od strane ovih komisija koji se odnose na realizaciju kalendara takmičenja i rad komisija .

Usvojen je protokol utvrđen između SRS F BiH I USR “BUSOVAČA” o organizaciji federalnog prvenstva u Fly Fishingu u 2010 godini.

TOČKA 2.

Donesena je odluka da se odmah izvrši plaćanje stavke 4. iz Rješenja Federalnog ministarstva financija, te da se plati i stavka 5. iz predmetnog rješenja čim se prikupi dovoljno sredstava za njeno plaćanje.

TOČKA 3.

Donesena je odluka da se izvrše plaćanja troškova održavanja skupštine u Zenici, troškova komisija upravnog odbora kao i troškova upravnog odbora, te da se sačine porezne tabele sa obračunom poreza na ove isplate, odmah plate porezi i izvrši prijava poreznoj upravi.

TOČKA 4.

Donesena je odluka da se sekretaru komisija Adnanu Doglod isplati naknada od 300.00 KM za prvu polovinu 2010. godine za njegov angažman temeljem ugovora o djelu od 01.01.2010 godine te da se sačine porezne tabele sa obračunom poreza na ove isplate, odmah plate porezi i izvrši prijava poreznoj upravi.

TOČKA 5.

Odlučeno je da se po pitanju problema u Mostaru ponovno reagira pismenim putem prema Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNK, sa naglaskom da udruga ribolovaca “JUG 2009” Mostar nije članica SRS F BiH, iz kojih razloga neće moći u cijelosti ostvariti primjenu Zakona o slatkovodnom ribarstvu, te zatražiti da se u roku od 7 dana izvrši povrat članskih markica i iskaznica koje su greškom dostavljene ovom ministarstvu, a u suprotnom ćemo poslati punomoćnika saveza da preuzme navedeni materijal.

TOČKA 6.

A. Problem polaganja ribičkih ispita – Nadležno Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva još uvijek nije donijelo rješenje o imenovanju komisije za polaganje ribičkih ispita unatoč višekratnim odlascima u ministarstvo i urgiranju na donošenju rješenja.

B. Temeljem problematike iz točke A. donesen je zaključak da je neophodno ponovno tražiti prijem kod ministra Damira Ljubić radi razrješenja ovakvog stanja sa polaganjem ispita.

C.Donijeta je odluka da se izvrši priključenje ADSL interneta u prostorije saveza.

D. Donijeta je odluka da se tajnica Lidija Bogić prevede u rad na puno rado na vrijeme i to sa plaćom od 400,00 KM te pripadajućim toplim obrokom i troškovima tramvajske karte. Predmetna odluka je donesena obzirom na bitno povećan obim poslova koje ista odrađuje .

Sastanak Upravnog odbora završen je u 15, 30 sati.

Predsjednik SRS F BiH
Igor Gromilić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.