Održana Izvještajna skupština SRD Vitez

VIT_6Danas, 03.02.2013.godine, u prepunoj sali općine Vitez, održana je Izvještajna skupština Sportsko ribolovnog društva Vitez.
Podnesen je izvještaj o radu ovog društva koje broji 120 članova. U izvještaju koji je, umjesto bolesnog predsjednika drušstva Dragana Jonjića podnio tajnik društva Ivica Kovač, naglašeno je da je društvo u toku 2012. godine izvršilo sve svoje programske zadatke i da nema nikakvih dugovanja.
Plaćena je koncesija, članarina za SRS Federacije BiH, članarina za kantonalni savez, rad ribočuvara i ribočuvarske sekcije, te sve proistekle obaveze u 2012. godini.
Rijeka Lašva poribljena je u par navrata i u količinama koje su veće od plana poribljavana po ribolovnoj osnovi.
Nastavljena je gradnja ribarskog doma na mušičarskom reviru uz pomoć privrednika Viteza, članova i aplikacije koja je prihvaćena od strane Ministarstva okoliša i turizma F BiH čime je društvu dodjeljeno 5.000 KM.

Isfinansiran je rad ribočuvara i ribočuvarske sekcije. Na sportskim takmičenjima postignuti su značajni rezultati. Ekipno u plovku osvojeno je 2. mjesto u Federaciji BiH u Livni i pojedinačno 2. mjesto, a isto tako dobri rezultati postignuti sa na kantonalnom nivou.
U 2013. godini očekuje se dalji nastavak gradnje ribarskog doma, dalja dogradnja ribogojilišta za vlastite potrebe, te organizacija prvenstva Federacije BiH u mušičarenju 14. jula 2013. godine.
U društvu je počela prodaja prodaja dozvola za 2013 godinu.
U toku 2013. godine, zajedno sa 12 društava SBK, pristupit će se reviziji ribolovne osnove, koja se koristi već 5 godina, za sto će se prikupiti ponude i pristupiti realizaciji tokom ljeta 2013. godine.
Skupštini je je, kao gost ispred SRS Federacije BiH, prisustvovao gosp. Marcel Kučinski, predsjednik Saveza koji je u svom kratkom obraćanju, upoznao prisutne sa Prijedlogom Zakona o slatkovodnom ribarstvu Federacije, obavezama na kantonalnom nivou po pitanju revizije ribolovne osnove SBK , koja se nakon 5 godina mora revidirati. Pozvao je članove da 14. jula 2013. godine, kada je SRD Vitez domaćin Federalnog prvenstva u mušičarenju, daju svoj doprinos u organizaciji i prijemu takmičara iz Federacije u Vitez.
BISTRO!
SRD VITEZ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.