ZAVRŠEN KUP BiH u mušičarenju- triumf ekipe ŠIPOVA

Dana 25. 08.2013 godine u Busovači na rijeci“Lašvi“završen je ovogodišnji KUP Bosne i Hercegovine u mušičarenju na kom je uzelo učešće 9 ekipa koje su ostvarile to pravo.

NorBUSOVACA_KUP

Takmičenje je proteklo u fer i korektnom nadmetanju. Suđenje odlično da bi dva događaja umanjila značaj ovog odličnog takmičenja. Naime zbog nevremena Žiri takmičenja je bio primoran da 30 minuta ranije prekine takmičenje u  3 sektoru..Na osnovu žalbe USR “Una“ Bihać o neispravom nastupu Hamzagić Enesa iz Bihaća za za  SRD“Štuka“V. Kladuša i provjere podataka o dvostrukom nastupu  takmičara za dvije različite ekipe u toku ove takmičarske sezone, ekipa  SRD „Štuka“ Velika Kladuša je diskvalikovana.

Diplome za Far play dobili su Mile Kerkez i Jandrić Mladen.
Takmičenje je otvorio načelnik općine Busovača, a zatvorio podpredsjednik SRS BiH gosp. Indir Melić koji je uručio priznanja najboljim ekipama na KUP-u. BiH.
Ulovljene su tokom takmičenja 102 ribe, a najveća 44 cm i tezine cca 2 kg.
Sudije su svoj posao obavile odlično  na čelu sa Glavnim sudijom Milinović Željkom Sektorskim sudijama :1.Tuzlak Mirsad 2. Marić Ivica 2. Čolić Amir i 4. Sekretar Ivica Tomičić Delegat takmičenja Marcel Kučinski.

BUS_01BUS_02BUS_03

SRD ŠIPOVO (1)    USR”UNA” (2)      USR”Glavatica” JABLANICA(3)

SLIKE I TEKST: Kucinski M.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.