Održan kup USR “Sarajevo 1906”

9U nedelju, 13.10.2013. godine, održano je takmičenje u lovu ribe udicom na plovak koje je prvi put organizovano na stazi Lađenica u Dobroševićima koju inače uređuje i gradi Udruženje sportskih ribolovaca “Sarajevo-1906”.

Svi učesnici takmičenja su impresionirani onim što su vidjeli, a pogotovu oni koji poznaju taj dio starog korita rijeke Bosne koji je do prije par godina predstavljao otvorenu septičku jamu gdje su uticale kanalizacione i oborinske vode i gdje su nesavjesni građani istresali otpad svih vrsta poput šuta, automobolskih guma, namještaja i ostalog kabastog i opasnog otpada.

“Ovo što je urađeno je tek  jedan mali dio posla od onog koji nas očekuje, a razlozi ovako spore dinamike je taj što su za najbitniji dio ovog ekološkog poduhvata, a to je čišćenje korita rukavca od naslaga toksičnog mulja, potrebna znatna finansijska sredstva. Na ovom takmičenju rezultat je bio u drugom planu a prvenstveni cilj je prezentacija nove takmičarske staze i onoga što je do sada urađeno i šta još želimo uraditi”, poručili su članovi USR “Sarajevo 1906”.

Na takmičenju nije manjkalo takmičarskog rivaliteta i svi su se trudili da uđu u istoriju kao prvi pobjednici na toj stazi gdje su ostvareni  sljedeći rezultati:

1. mjesto ekipa  USR Glavatica –  Jablanica
2. mjesto ekipa  USR Jelah – Tešanj
3. mjesto ekipa  USR Sarajevo – 1906

Najuspješniji pojedinac je bio Nermin Piknjač, član ekipe Jelah-Tešanj.

“Nažalost, takmičenje nije imalo internacionalni karakter jer je uređen tek jedan dio predviđene staze (i to nedovoljno)  te će iduće godine, sigurni smo, učestvovati i nama veoma drage i prijateljske ekipe iz inostranstva.”, saopštili su organizatori.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.