Izvještaj sa sjednice Upravnog odbora od 30. maja 2015. godine

logo-srs-f-bih-baSjednici prisustvovali članovi Upravnog odbora: Hodžić Osman, Sinanović Zijad, Bahrudin Vrana, Senad Kapo
Opravdano odsutni članovi U.O.: Christian Oršolić, Tihomir Popović, Marko Kordić i Danijel Kobačić
Izostanak nije opravdao Samir Čajić.
Također prisutni i Đug Hajrudin, predsjednik Takmičarske komisije SRS FBiH, Ivica Tomičić, predsjednik Nadzornog odbora SRS FBiH i Adnan Dogod, sekretar Sudijske i Takmičarske komisije.
Neprisustvo opravdali predsjednik Sudijske komisije Jagar Milan, predsjednik Skupštine Zlatko Hodak i potpredsjednik Skupštine Mitko Pirkić.

Konstatovano je da nema kvoruma.

Od strane prisutnih članova Upravnog odbora predloženo je da se za sljedeći sastanak U.O. sačini prijedlog sankcionisanja neopravdanih izostanaka sa sastanaka Upravnog odbora, te da se definiše šta će se smatrati adekvatnim opravdanjem. Također, da se jasno i precizno definiše i rok do kojeg se mora javiti sekretaru da se neće prisustvovati sastanku. Na taj način će se izbjeći ovakve situacije i stvarati nepotrebni troškovi Savezu.

Uprokos nedostatku kvoruma, zahvaljujući pisanom izjašnjenju (e-mailu) Christiana Oršolića da je saglasan sa Kalendarom takmičenja za 2015. godinu, isti je i usvojen, a zbog urgentnosti.

Nastavak sastanka je protekao u razgovoru o narednim koracima, izvještajima do sada urađenih stvari, prijedlozima za sljedeći sastanak upravnog odbora i dati su zadaci Takmičarskoj i Sudijskoj komisiji.

Tako je Adnan Doglod preuzeo na sebe da pripremi Pravilnik za feeder takmičenja koji bi se i zvanično usvojio na sljedećim sastancima TK i SK, a zatim i na U.O.

Kapo Senad i Osman Hodžić su preuzeli na sebe da do sjedećeg sastanka UO pronađu najpovoljnije cijene izrade zastava Sportsko ribolovnog saveza FBiH, a shodno njenom izgledu propisanom u Statutu Saveza. Također, prisutne su obavjestili da se nije uspio dogovoriti sastanak sa odgovornim u Agencijama za slivove rijeka, što će se morati uraditi čim prije.

Senad Kapo je informisao prisutne članove o urađenom po pitanju novog Nacrta Statuta SRS FBiH. Rok za dostavu prijedloga od strane udruženja je bio 31. maj, no do danas niko nije poslao niti jedan prijedlog. Zbog toga, u toku naredne sedmice, novi Nacrt Statuta će biti ponovo objavljen na stranici i Facebook profilu Saveza uz ponovni poziv udruženjima da dostave svoje prijedloge. Nakon objave će biti dat određeni rok, nakon kojeg će komisija određena na Skupštini SRS FBiH u sastavu Odobašić Husein, Klančević Ilhan, Oršolić Christian i Kapo Senad usaglasiti konačni prijedlog Statuta za Skupštinu SRS FBiH.

Senad Kapo je predložio formiranje Komisije za informisanje i marketing čiji bi zadatak bio pokretanje glasila Saveza, ali ne kao faktora koji će opteretiti ionako tešku finansijsku situaciju u Savezu. Predloženo je da za idući sastanak Upravnog odbora Senad Kapo iznese detaljan prijedlog sastava komisije, plan rada, okvirni finansijski plan i druge detalje na osnovu kojih bi se Upravni odbor mogao izjasniti po ovom pitanju.

Kako je jučer bio rok za dostavu imena 3 člana UO koji su pozvani od strane predsjednika SRS BiH da prisustvuju kao gosti na otvaranju 35. Svjetskog prvenstva, Bahrudin Vrana je predložio da to budu Osman Hodžić, Zijad Sinanović i Senad Kapo. Kako nije bilo kvoruma, ova imena će biti poslana kao prijedlog, uz sagasnost trojice predoženih da ukoliko neko bude spočitavao izbor, da oni neće ići na otvaranje da ne bi došlo do nesuglasica.

Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza FBiH za 2015. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.