Još tri dana do početka 35. Svjetskog prvenstva u mušičarenju

logo 35Još 3 dana ostala su do početka smotre najboljih sportskih ribolovaca na svijetu. Ceremonijom svečanog otvaranja, u prisustvu brojnih gostiju i takmičara iz 31 zemlje svijeta, u utorak, 16.06.2015. godine u Jajcu zvanično počinje 35. Svjetsko prvenstvo u mušičarenju.

Organizator ovog događaja je Sportsko ribolovni savez BiH, a grad domaćin je kraljevski grad Jajce sa gradovima Donji Vakuf, Šipovo, Ribnik i Ključ. Smotra najveće svjetske ribolovne elite održat će se u periodu od 16.06. do 21.06.2015. godine.

Za učešće na šampionatu prijavila se 31 zemlja sa 185 takmičara, a očekuje se dolazak oko 400 zvaničnika u svojstvu trenera, sudija i oficijelnih predstavnika. O značaju ovog sporta u svim dijelovima svijeta, govori podatak da su se za učešće prijavile, između ostalih, i reprezentacije: Južne Afrike, Australije, Čilea, Mongolije, Malte, Italije, Portugala, Španije, Češke, te zemlje našeg najbližeg regiona: Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora.

U reprezentaciji BiH će nastupiti: Aleksandar Đukić, Željko Prpić, Jovo Dević, Saša Jeremić, Siniša Bovan, Borislav Šmanja i Samir Kalušić, selektor je Igor Gromilić iz Livna, a njegovi pomoćnici su Mile Kerkez iz Laktaša i Sead Alijagić iz Bihaća.
Takmičenja u okviru 35. Svjetskog prvenstva u mušićarenju održavaće se na pet lokacija i to: na rijeci Sanici u mjestu Sanica, na rijeci Sani u Ribniku, na rijeci Plivi u Šipovu, na Vrbasu u Donjem Vakufu i na Plivskom jezeru u Jajcu. Za treninge su određene takmičarske staze na Plivskom jezeru i na rijekama Plivi i Vrbasu. Rezervna takmičarska i trening staza je na rijeci Sani u mjestu Ključ.
BILTEN prvenstva, raspored takmičenja i staze možete pogledati na:

Viši stručni saradnik za informisanje i protokol, Dijana Duzić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.