Završena Liga Federacije BiH u lovu ribe feeder tehikom

IMG_20150906_163633Na završnom kolu Lige Federacije Bosne i Hercegovine, lov ribe udicom na hranilicu, Feeder Fishing koje je održano u nedjelju 06.09.2015.godine u Tuzli na jezeru Modrac, na takmičarskoj stazi ODB-Kamenjar, učestvovalo je 15 takmičara iz Tuzle, Banovića, Vogošće, Sarajeva i Srebrenika.

Takmičenje je bilo pojedinačno i održalo se po veoma ugodnom vremenu i poštovala su se pravila takmičenja koja su propisana Pravilnikom SRS F BiH.

Za uspješno održano takmičenja zaslužni su bili sudije SRS BiH: Sead Nesimi iz Zenice, delegat takmičenja, Husein Odobašić, vrhovni sudija, Ševal Malčinović komesar/sekretar takmičenja te sektorske sudije: Edina Mešković, Eldina Okić i Ćazim Žilić svi iz Tuzle.

Za uspješnu realizaciju takmičenje i pripremu staze pobrinuo se domaćin takmičenja SDR “Rudar Kreka” Tuzla odnosno sekretar Džemal Hasić.

Ukupan plasman u sva 4 kola je slijedeći:

1.mjesto Amir Taletović iz Tuzle sa 5 sektorskih plasmana i 33120 poena,
2.mjesto Dragan Koler iz Tuzle sa 8,5 sektorskih plasmana i 12440 poena,
3.mjesto Rusmir Arnautović iz Tuzle sa 8,5 sektorskih plasmana i 11390 poena,

Šampion za 2015.godinu, Lige federacije BiH u lovu ribe udicom na hranilicu je Amir Taletović iz Tuzle.

Prostor za boravak takmičara, sudijskog osoblja, proglašenje pobjednika i zajedničko druženje ustupio je Ševal Malćinović.

Na ovom takmičenju, kako je to bilo ranije kalendarom predviđeno, nije održana edukacija sudija za ovu tehniku lova, niti je bilo prijavljenih za polaganje sudijskog zvanja za tehniku “lov ribe udicom na hranilicu”.

Komesar/sekretar takmičenja
Ševal Malčinović

Dnevnici takmičenja:

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.