Održan 11. KUP Jadransko – podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak

20160522_102252Održan 11. KUP Jadransko – podunavskih zemalja u disciplini “Lov ribe udicom na plovak” – Donji Miholjac (Hrvatska) 20.–22. maj 2016. godine

Na prelijepoj stazi rijeke stare Drave u Donjem Miholjcu, od 20. do 22. maja. 2016. godine, održano je takmičenje seniorki i seniora u „Lovu ribe udicom na plovak“.

Uslovi za takmičenje su bili idealni, od smještaja, informacija, uređenja staza, velikog ulova, gdje je udruženje iz Donjeg Miholjca vrlo profesionalno obavilo svoj zadatak.

U kategoriji seniora nastupilo je 11 ekipa, a naše ekipe iz Čelinca i Dervente osvojile su 6 i 10 mjesto. Prvo mjesto zauzela je domaća ekipa iz Varaždina, a drugo i treće mjeto zauzele su ekipe iz Slovenije.

Prvi put na ovim takmičenjima nastupile su ekipe seniorki, i to dvije iz Slovenije, jedna iz Hrvatske, i jedna kombinovana ekipa iz Bosne i Hercegovine. Prvo i drugo mjesto zauzele su takmičarke iz Slovenije, treće mjesto Koprivnica iz Hrvatske, a četvrto mjesto takmičarke iz Bosne i Hercegovine.

Svečano otvaranje izvršio je dožupan Osječko – baranjske županije gospodin Željko Kraljičak, uz pozdrav i dobrodošlicu predsjednika sportsko ribolovnog saveza Hrvatske, gospodina Vladimira Severa.

Nakon dodjele medalja i pehara učesnicima uz sve pohvale domaćina za izuzetno dobro organizovano takmičenje, zatvaranje 11. Kupa RAJP- a izvršio je koordinator ove asocijacije gospodin Đorđe Klepić.

Rezultate možete pogledati ispod:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.