Zapisnik sa sjednice UO SRS FBiH održane 4. juna 2016.

SRSFBIHIzvještaj sa sjednice Upravnog odbora i dopis svim članicama Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, vezano za finansijsko stanje u Savezu i neizmirene obaveze članica Saveza za I i II kvartal tekuće godine.

Dana 4. juna 2016. godine, u prostorijama Saveza je održana sjednica Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine sa početkom u 11 sati.

Sjednici su prisustvovali predsjednik UO Zijad Sinanović, te članovi: Osman Hodžić, Danijel Kobačić, Tihomir Popović, Bahrudin Vrana i Milan Jagar.

Član UO Ivica Naletilić je opravdao nedolazak i poslao pismenu punomoć za zastupanje Danijelu Kobačiću.

Svoj nedolazak su opravdali i članovi UO Samir Čajić i Ivica Primorac, a na sjednicu nije došao Christian Oršolić koji nije opravdao svoj nedolazak.

Predsjednik UO Zijad Sinanović pozdravio prisutne, zahvalio na dolasku i konstatovao da UO ima kvorum i da sjednica može početi sa radom i prelazi na jednoglasno usvojeni:

D N E V N I R E D

1. Informacija o finansijskom stanju u SRS Federacije BiH;
2. Razmatranje dopisa iz Mostara;
3. Razno.

1. Pod prvom tačkom dnevnog reda Upravni odbor je donio odluku da uputiti pismeni dopis svim članicama Saveza koje nisu izmirile svoje obaveze plaćanja članarine za I i II kvartal 2016. godine i u istom ih upoznati da svoje obaveze trebaju izmiriti do 30.06.2016. godine. Članicama koje ne izmire svoje obaveze u datom roku će biti uskračeno pravo učešće na takmičenjima, plaćanje sudija i delegata, a plasiranim takmičarima iz tih udruženja neće biti uplaćena pomoć po odluci UO.

Obrazloženje: Nakon uvida u finansijsko stanje Saveza, Upravni odbor je konstatovao da velik broj članica ne izmiruju uredno svoje obaveze plaćanja članarine, a Savez sa tim sredstvima finansira sve svoje aktivnosti. U mjesecu junu Savez treba u skladu sa usvojenim Kalendarom takmičenja početi sa organizacijom takmičenja, a na računu zbog neredovnog plaćanja članarine nema finansijska sredstva za normalan rad.

2. Razmatranje dopisa iz Mostara;

Nakon razmatranja dopisa iz USR „Neretva 1933“ iz Mostara, Upravni odbor donosi:

  • Upravni odbor se ograđuje se od svih pojedinačnih nacionalnih istupa članova ovog tijela;
  • Uputiti dopis USK o istupu njihovog člana UO na sjednici održanoj 21.05.2016. godine;
  • Uputiti dopis USR “Neretva 1933“ Mostar da u što kraćem roku preispita svoju odluku koju su pismeno uputili na adresu Saveza.

3. Pod tačkom razno su donesene slijedeće odluke:

  • O angažovanju knjigovođe za obavljanje knjigovodstvenih poslova Saveza. Sa istim će biti sklopljen ugovor;
  • Uputiti dopis gosp. Josipu Pjevcu i u istom tražiti da izvrši povrat novčanih sredstava koja su uplaćena na njegov račun za odlazak reprezentacije na SP u disciplini Spin 2014. godine;
  • Izvršiti povrat 200,00 KM koje su greškom uplaćene za vođu puta Spin reprezentacije za odlazak na SP;
  • Na slijedećoj sjednici UO će biti razmotrena visina plate tehničkog sekretara SRS Federacije BiH.

Sjednica Upravnog odbora završena u 12 sati i 35 minuta.

PREDSJEDNIK SRS FEDERACIJE BIH, Zijad Sinanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.