Održan ”Internacionalni Kup Sarajevo-2016”

dsc_0437U Sarajevskom naselju Dobroševići na Starom koritu rijeke Bosne, na ribolovnoj stazi ”Lađenica” koja je još u izgradnji, održan je tradicionalni Kup Sarajeva u Lovu ribe udicom na plovak.

Na takmičenju je nastupilo 15 ekipa iz Ptuja, Dornave, Čačka, Jablanice, Bosanske Krupe, Jajca, Nevesinja, Vogošće, Istočnog Sarajeva, Ilijaša, Tuzle, Žepča, Zenice, Novog Grada i domaćina USR Sarajevo-1906.

Nakon takmičenja, najuspješnija je bila ekipa Morave iz Čačka, druga je bila Zlatovčica iz Jajca a treća ribiška družina Ptuj.

Najuspješniji u pojedinačnoj konkurenciji bio je Begagić Mirnes iz Zenice, drugi je bio Žitnik Stane iz Ptuja a treći Ćosić Sevdo iz Jajca.

Takmičenje su bez ikakvih primjedbi i besprijekorno proveli vrhovni sudija Jagar Milan i sekretar Sinanović Zijad.

Na ovoj manifestaciji održano je i takmičenje za vođe ekipa i trenere u preciznom gađanju u metu. U toj disciplini najbolje umijeće su pokazali Omerović Aldin iz Vogošće, Halebić Ibrahim iz Jablanice i Kašiković  Vojislav iz Nevesinja koji su dobili prigodne nagrade donirane od ribomaterijala ”Eurofish” iz Čačka, ”Defa” iz Sarajeva i ”Blinker” iz sportskog centra Skenderija. Organizaciju i provođenje „kasting“ takmičenja proveo je Hajrulahović Rasim iz Živinica.

Svi prisutni su izrazili svoje veliko zadovoljstvo organizacijom takmičenja a posebno su se oduševili ribolovnom stazom koja ima sve uslove da postane jedna od boljih u Bosni i Hercegovini.

Nakon takmičenja u restoranu ”Cameleon” održana  je ceremonija dodjele priznanja najuspješnijim ekipama i pojedincima i druženje svojstveno sportskim ribolovcima.

Poslije galerije slika pogledajte Dnevnik takmičenja sa detaljnim rezultatima.

Tekst i foto: Ismet Bajrović i Mugdim Pešto

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.