SRD “Rudar Kreka” Tuzla: Na jezeru Modrac održan 33. kup “2. oktobar”

9Piše: Besim Sejdić

Dana 04.10.2015 godine na ribarskoj stazi “Kiseljak” na prelijepom jezeru Modrac u organizaciji SRD “Rudar Kreka” Tuzla, održan je trideset treći po redu Kup u ulovu ribe udicom na plovak “2. oktobar”.

Na Kup takmičenju učestvavalo je dvanaest ekipa. Takmičari su stigli iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a zabilježena su i dva endemska takmičara sa prezimenom Čaplja koji su bili u pratnji jednog kormorana (malo šale na račun mene i članova moje ekipe “Blinker” Kalošević )

Takmičenje je otvorio Hajrudin Đug uz asistenciju predsjednika domaćinskog Udruženja Vahid Lelić, koji su svima zaželjeli dobar ulov i lijepo druženje.

Izuzetno lijep dan, osunčana obala jezera Modrac i dobar odziv veoma kvalitetnih takmičara stvorili su sve potrebne uslove da takmičenje bude izuzetno zanimljivo.

Takmičenje je počelo u 10,30 sati.
Voda je bila izuzetno mirna, kao staklo, dobra primama, oštar pogled, pecaljke spremne i onda je krenuo spektakl. Svaki zabačaj u vodu rezultirao je ulovljenom ribom. Nevjerovatno bogastvo ribljim fondom krasi ribarsku stazu Kiseljak. Ja u svom životu za tri sata takmičenja nisam nikada na bilo kom takmičenju upecao toliko ribe. A jesam i “oćefio”.

Moram ovdje da naznačim dvije stvari, s moje lijeve strane pecao je iskusan takmičar Mirza Alic, a s desne strane takođe vrtsan takmičar Elvis Soravija tako da sam se ja između nih osjećao manje vrijednim kao takmičar, jer su isti zaista otpecali fanstastično.

Druga stvar je da je meni i mojoj ekipi takmičarski rezultat bio u drugom planu jer smo za domaćinskim udruženjem dogovorili da svu ribu koju ribolovci ulove na takmičenju dovezemo do našeg jezera Mrkotić radi poribljavanja istog sa kederom, deverikom, crvenperkom i drugim ulovljenim ribama.

I na kraju nakon prelijepog ribolova, sudije izvagaše ribu, utvrdiše poredak takmičara i ekipa, podijeliše pehare, medalje i diplome, zajednički ručak i druženje uz ribarske priče….

Članovi moje ekipe potpomgnuti sa Adil Numić i Halil Bacamahalbasic utovariše u transportno sredstvo oko 200 kg ulovljene ribe i “lagana” vožnja do Mrkotića.

Na jezeru Mrkotić, izuzetna posjeta ribolovaca, koji su prisustvovali poribljavanju jezera Mrkotić sa novim ribljim fondom. Ja sam pored takmičenja uspio napraviti određen broj fotografija koje govore više od hiljadu riječi.

Na kraju bih se iskreno zahvalio SRD “Rudar Kreka” Tuzla na gostoprimstvu, odličnoj organizaciji takmičenja, dobroj sudijskoj ekipi i na ribljem fondu koji su nam nesebično darovali uz opasku da zaista imaju odličnu ribolovnu stazu sa veoma veoma bogatim ribljim fondom.

Plasman ekipa:

  1. mjesto USR “Kečiga” Brčko, 25920 poena,
  2. mjesto OOSR “Drina” Loznica, 25550 poena,
  3. mjesto “Saradens” Sarajevo, 24160 poena,
  4. mjesto SRD “ŠARAN” Gunja, 23740 poena,
  5. mjesto SRD “Rudar Kreka” Tuzla, 18990 poena,
  6. mjesto SRD “Stari šaran” Gunja, 16390 poena,
  7. mjesto UGSR “Mrena” Živinice, 17790 poena,
  8. mjesto SRD “Bosna” Žepče, 16250 poena,
  9. mjesto USR “Blinker” Kalošević, 15950 poena,
  10. mjesto mjesto “Ilijaš-Živinice”, 11330 poena,
  11. mjesto SSI TK Tuzla, 13810 poena,
  12. mjesto SU SRI Kanton Sarajevo, 9660 poena.

I još jedan detalj, naučio sam jednu “narodnu” pjesmu od Mirza Alić, kojem se ovom prilikom zahvaljujem na motivaciji za takmičenje koju mi je davao nesebično.
Bistro!

Više fotografija pogledajte na OVOM LINKU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.