Dopisi iz HNK o izrečenim kaznama krivolovcima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanskog kantona je dostavilo Sportsko ribolovnom savezu Federacije Bosne i Hercegovine dopise o izrečenim kaznama i mjerama protiv Đemala Kadrića i Muje Šćuka iz Ostrošca kod Jablanice.

U nastavku tekst dopisa:

Poštovani,

obavještavamo vas da je rješenjem opštinskog suda u Mostaru broj 58 0 Pr 192188 17 Pr od 2. 11. 2017. Đemal Kadrić nastanjen u Jablanici, Ostrožac bb oglašen odgovornim za prekršaj kažnjiv po članu 91. stav 1. tačka 1. Zakona o slatkovodnom ribarstvu (‘Službene novine” broi 4/14) i izrečena mu je novčana kazna. Pored toga izrečena mu je i zaštitna mjera oduzimanja dozvole za ribolov i zabrana obavljanja ribolova u trajanju od jedne godine. Rješenje je postalo pravosnažno 10. 11.2017. godine

Molimo Vas da obavijestite udruženja sportskih ribolovaca koja su u Vašem Savezu o izrečenoj zaštitnoj mjeri za Đemala Kadrića.


Poštovani,

obavještavamo vas da je rješenjem opštinskog suda u Mostaru broj 58 0 Pr 192189 17 Pr od 2. 11. 2017. Mujo Sćuk nastanjen u Jablanici, Ostrožac bb oglašen odgovornim za prekršaj kažnjiv po članu 91. stav 1. tačka 1. Zakona o slatkovodnom ribarstvu (‘Službene novine” broi 4/14) i izrečena mu je novčana kazna. Pored toga izrečena mu je i zaštitna mjera oduzimanja dozvole za ribolov i zabrana obavljanja ribolova u trajanju od jedne godine. Rješenje je postalo pravosnažno 10. 11.2017. godine

Molimo Vas da obavijestite udruženja sportskih ribolovaca koja su u Vašem Savezu o izrečenoj zaštitnoj mjeri za Muju Sćuka.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.