Održano Otvoreno prvenstvo SRS F BiH u lovu ribe udicom sa hranilicom – “FEEDER”

Dana 13.05.2018. godine, na jezeru Vidara u Gradačcu, održano je Otvoreno prvenstvo SRS F BiH u lovu ribe udicom sa hranilicom “FEEDER”.

Domaćin ovog takmičenja bilo je udruženje UGSR „HAZNA“ Gradačac sa kojim je na vrijeme sačinjen i potpisan protokol o obavezama oko organizovanja takmičenja koji je u potpunosti ispunio obaveze dogovorene protokolom, na čemu nema niti ijedne zamjerke.

Staza je pripremljena očišćena i obilježena kako je to Pravilnikom propisano. Svo vrijeme takmičenja, na raspolaganju su bili članovi udruženja.

Domaćin je obezbijedio objekat sa strujom za vođenje takmičenja,

Na takmičenju je nastupilo 11 takmičara iz Tuzle, Srebrenika, Gradačca, Banovića, Brčkog i Jajca.

Šampion SRS F BiH za 2018.godinu u u disciplini lov ribe udicom sa hranilicom „FEEDER“ je Taletović Amir iz Tuzle sa ulovljenih 15960 gr, dok su drugi i treći bili: Zlatan Sitarević iz Srebrenika sa ulovom od 13880 gr i Dževad Karić iz Srebrenika sa ulovljenih 8530 gr. Ovo je bilo kvalifikaciono takmičenje za ligu BiH za 2019.godinu.

Za uspješno održano takmičenje pobrinuo se sudački tim: Ševal Malčinović komesar takmičenja, Edina Mešković vrhovni sudija, Ćazim Žilić delegat takmičenja, kao i domaćin takmičenja UGSR “Hazna” Gradačac.

Komesar takmičenja: Ševal Malčinović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.