Održano Prvenstvo SRS Federacije BiH u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije

Dana 01.07.2018 godine (nedelja) u mjestu Lađenici grad Sarajevo, na jezeru “Lađenica”, održano je Prvenstvo SRS FEDERACIJE BiH u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije U-15, U-20 i U-25, ekipno i pojedinačno.

Domaćin takmičenja bilo je udruženje sportskih ribolovaca “Sarajevo 1906” – Sarajevo.

Takmičenju je prisustvovalo U-15 KADETI – 06 ekipa kadeta + 4 pojedinaca kadeta, U-15 KADETKINJE – 06 pojedinaca, U-20 JUNIORI – 09 pojedinaca, U-20 JUNIORKE – 03 pojedinaca, U-25 MLAĐI SENIORI – 03 pojedinaca.

Na stazi je ovaj dan učestvovalo ukupno 43 takmičara iz Federacije BiH. Sudijski kolegij je brojao ukupno 9 sudija. Takmičenju je prisustvovao i predsjednik takmičarske komisije SRS Federacije BiH, gosp. Jagar Milan.

U toku priprema došlo je do promjene vremena i padanja kiše, te je u dogovoru sa kapitenima i vođama ekipa došlo do promjene satnice. Tokom čitavog takmičenja, takmičare je pratilo promjenljivo vrijeme. Pored ovakvog vremena na jezeru “Lađenica” riba je radila zadovoljavajuće te je
ulovljeno ukupno 35.521,00 gr. ribe u prosjeku po svakom takmičaru 826,00 gr.

Pored ovako lošeg vremena pohvalio bih sve takmičare na fer i sportskom ponašanju.

Nakon takmičenja upriličen je zajednički ručak na jezeru “Lađenica” gdje je izvršeno i proglašenje pobjednika, te uručenje priznanja u vidu diploma, medalja i pehara.

Sudijska ekipa je u fer i sportskoj atmosferi odradila odličan posao, bez ikakvih primjedbi.

Na takmičenju je bio i jedan kandidat za polaganje sudijskog ispita za zvanje Društvenog sudije te je stažirao praktični dio ispita na sektoru “C” kategorije takmičara U-15 kadeti. Nakon pregledanih testova komisija je konstatovala da je kandidat uspješno položio ispit za zvanje Društvenog sudije te mu i ovim putem u svoje lično ime i u ime Sudijskog kolegija čestitam na uspješno položenom ispitu.

Na kraju još da dodam da je takmičenje i pored ovako loših vremenskih prilika bilo izuzetno posjećeno.

Takmičenje bilo veoma uspješno organizovano od strane službenih lica i SRS FEDERACIJE BiH kao i domaćina USR “SARAJEVO 1906” – Sarajevo, te se domaćinu još jednom zahvaljujem na uloženom trudu i na lijepom gostoprimstvu.

BISTRO!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.