0

U Donjem Vakufu održano Prvenstvo SRS FBiH u mušičarenju

U subotu, 04.08.2018. je na rijeci Vrbas, u Donjem Vakufu održano Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju.

Takmičilo se 13 ekipa i 3 pojedinca tj. 42 takmičara iz svih dijelova Federacije. Iako je bila subota , za večinu radni dan, odaziv učesnika bio je više nego dobar.

U ekipnom plasmanu šampionsku titulu ponijeli su  domaćini SRD „Vrbas“ Donjji Vakuf, drugo mjesto pripalo je SRD „Bugojno“, Bugojno, a treće Fly fishing clubu Krušnica iz Bosanske Krupe.

Kod pojedinaca najbolji je bio Zahirović Samir takođe član domaćina SRD „Vrbas“ Donji Vakuf koji se okitio titulom šampiona SRS F BiH u mušičarenju za 2018. godinu. Vicešampion je Kenan Pilav iz Bugojna, a treće mjesto osvojio je mladi Hamza Cinac iz Bosanske Krupe.

U sva tri sektora, mada se vrijeme pokvarilo u trećem sektoru, ulovljene su 190 ribe. Takmičenje je provedeno bez i jedne primjedbe u fer i korektnom natjecanju.

Da bi sve proteklo u najboljem redu pobrinuli su se prije svega domaćini, koji su nas sve lijepo dočekal i ugostili te im se ovom prilikom i zahvaljujemo, a takođe zasluge idu i svim državnim sudijama koji su posao odradili na nivou, Miro Vrljičak, Ivica Tomičić, Armin Plivčić, Borislav Bilić, Almedin Konaković, Dinko Slipac, Milenko Jović,  Mujo Čajdo i komesaru/sekretaru takmičenja Ernisi Kardaš

Nagrade i priznanja za pojedince urućio je predsjednik SRD „Vrbas“ Donji Vakuf , Amir Mlinarević, dok je priznanja najboljim ekipama uručio delegat SRS F BiH, Miro Vrljičak iz Breze.

Pet najboljih ekipa stekle su pravo učešća na KUP- u BiH u mušičarenju :

1. SRD Vrbas, Donji Vakuf,
2. SRD Bugojno, Bugojno,
3. FFC Krušnica, Bosanska Krupa,
4. SRD Novi Travnik,
5. SRD Uskoplje, Gornji Vakuf

Pet prvoplasiranih iz pojedinačne konkorencije plasiralo se u Premijer fly fishing ligu BiH,

1. Zahirović Samir, SRD Vrbas, Donji Vakuf
2. Pilav Kenan, SRD bugojno
3. Cinac Hamza,  FFC Krušnica, Bosanska Krupa
4. Bristina Sabahudin, SRD Vrbas, Donji Vakuf
5. Dautbegović Muamer, SRD Vrbas Donji Vakuf

Komesar/ sekretar takmičenja, Ernisa KardaŠ

GEN PLASMAN ZA ULOV RIBE 3 ekipno

GEN PLASMAN ZA FLY FISHING 3 pojedinačno

Filed in: Obavještenja Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

© 2019 Službena stranica Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH. Dozvoljeno korištenje materijala uz navođenje izvora.