In Memoriam: Preminuo Marcel Kučinski

Obavještavamo ribolovce da je jučer prestalo da kuca srce Marcela Kučinskog, dugogodišnjeg aktivnog sportskog radnika, koji je dao nemjerljiv doprinos u sportskom i rekreativnom ribolovu.

Marcel je bio dobitnik niza priznanja u sportu. Poseban doprinos dao je  u normativnom regulisanju takmičarskih aktivnosti izradom raznih Pravilnika, brošura, knjige Pravila takmičenja za sve lige itd. Pokretač i dugo godina administrator web portala Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine.

Bio je član Takmičarske komisije  Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine od njenog osnivanja i dugo godina komesar mušičarske lige BiH.

Organizator je brojnih takmičenja u ligama BiH i Federacije BiH, učesnik Svjetskog prvenstva održanog  2007. godine na Karaotoku gdje je vodio Komisiju za informiranje i bio zamjenik vrhovnog sudije.

U 2009. godini bio je međunarodni organizator Jadransko –podunavskog KUP-a  u mušičarenju koji je održan u Kulen Vakufu, 2010. međuarodni organizator Evropskog prvenstva u mušičarenju koje je održano u Banja Luci, 2012. godine međunarodni organizator III KUP-a Jadransko podunavskih zemalja u mušičarenju koje je održano u Bosanskoj Krupi.

Marcel je bio jedan je od prve trojice međunarodnih sudija koji su taj status stekli  još 1990. godine na Svjetskom prvenstvu u Mariboru.

Učesnik je dva Kongresa FIPSed  i FIPS-MOUCHE Federacije gdje je, zahvaljujući i njegovim prezentacijama, Savez BiH dobio Evropsko prvenstvo u mušičarenju 2010. i  Svjetsko prvenstvo  u mušičarenju 2015. godine.

Bio je i predsjednik sudijske komisije SRS Federacije BiH, u više navrata učesnik evropskih i svjetskih prvenstava. U više mandata vršio je dužnost predsjednika SRD Novi Travnik. Bio je i član Upravnog odbora Kantonalnog saveza SBK. Obavljao je i dužnost člana Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, te i predsjednika Sportsko ribolovnog saveza FBiH.

Marcel je i dobitniik više priznanja od Ministarstva sporta, Općinskog sportskog Saveza, Kantona SBK, Zlatne značke SRS BiH, Plakete SRD Novi Travnik, Plakete SSRD SBK Travnik, povelje grada Novog Travnika za razvoj sporta i grada, itd.

Sahrana će biti obavljena 02. aprila 2019. godine u mjestu Potkraj kod Turbeta (Travnik) u 15 sati.

Upućujemo iskrene izraze saučešća porodici i prijateljima.

Upravni odbor Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.