Zapisnik sa sjednice Upravnog odbora SRS FBiH održane 06.07.2019. godine

Dana 06.07.2019. godine održana je sjednica Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine sa početkom u 11 sati.

Prisutni članovi UO : Danijel Kobačić, Zijad Sinanović, Bahrudin Vrana, Samir Čajić, Osman Hodžić i Saudin Guja
Opradavno odsutni član UO: Milan Jagar
Neopravdano odsutni članovi UO: Ivica Naletilić i Mario Živković
Zapisnik : sekretar Lidija Bogić

Predsjednik UO Danijel Kobačić zahvalio se na dolasku, pozdravio prisutne i konstatuje da ima kvorum i  sjednica može početi.

Dnevni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa predhodne sjednice UO
  2. Izještaj o finansijskom stanju SRS F BiH i izvještaj o uplatama članarine članica
  3. Prispjela pošta i tekuća pitanja
  4. Razno

 Dnevni red jednoglasno  usvojen

 Tačka 1.

Jednoglasno se usvaja zapisnik sa predhodne sjednice UO održane 09.03.2019. godine. 

Tačka 2.

Predsjednik UO, Danijel Kobačić zajedno sa prisutnim  članovima uvidom i pregledom  finansijskog  stanja   konstatuju da SRS Federacije uredno obavlja sve svoje obaveze i da dobro radi.

Na prijedlog predsjednika UO, Danijela Kobačića da se uputi dopis svim članicama  da redovno uplaćuju svoje obaveze na ime članarine prema Savezu, odluka je jednoglasno usvojena.

Tačka 3.

Pristigli dopisi:

 – Dopis UŠR “Amur”iz Gruda, zahtjev u članstvo SRS Federacije BiH

Poslana dokumentacija je uredna i zahtjev ide na Skupštinu jer je ista mjerodavna za prijem novih

članica.

– Dopis iz Goražda o podjeli dobivenih sredstava od 2.000,00 KM za BPK

Neslaganjem druga dva udruženja zbog nepravilne podjele UO donosi odluku da se dobijena sredstva podjele na jednake dijelove i uplati na žiro račun udruženja.

– Dopis UROO “Šaran” Orašje, molba za finansijsku pomoć u realizaciji projekta navodnjavanja jezera

UO jednoglasno donosi odluku da se UROO “Šaran”Orašje uplati pomoć u iznos od  1.000,00 KM za izgradnju bušotine i kupovinu pumpe.

– Dopis UGSR “Fojnica” iz Fojnice za finansijsku pomoć ekipi Fly fishing za odlazak  na KUP JPZ

– Dopis UGSR ”Jelah” Tešanj za finansijsku pomoć za nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu

UO  donosi odluku da se UGSR ”Fojnica” uplati 400,00 KM a UGSR ”Jelah” Tešanj uplati iznos od 1.000,00 KM pomoći za odlazak na prvenstva.

UO se jednoglasno složio za dodjelu pomoći uz obrazloženje da je pomogao na zahtjev ova dva udruženja mada postoji odluka za pomoć samo reprezentativcima i selektoru iz Federacije za odlazak na Svijetska prvenstva te ujedno obavještava sve članice za odlazak na sva druga takmičenja nije u mogućnosti  financirati i moli za razumjevanje.

– Dopis USR ”Neretva 1933” Mostar za odgodu plaćanja članarine za 2019. godinu.

UO jednoglasno donosi odluku da ovaj zahtjev ide na Skupštinu jer je Skupštinska odluka da se članicama koje ne izmire  svoje obaveze na ime članarine ne distribuiraju dozvole do izmirenja duga.

Tačka 4. Razno

 –   Prvenstvo SRS Federacije BiH za U-15, U-20 i U-25 disciplina plovak koje je održano 22.06.2019. godine u Tuzli “Kiseljak” Modrac na kancelariju Saveza su stigli putni nalozi nerealnih troškova suđenja i UO donosi odluku da se putni troškovi takmičenja ne plaćaju dok iste ne razmotri TSK i svoje mišljenje i   zaključke dostavi ponovo UO.

– Član UO iz HNK Saudin Guja tražio pomoć od UO za rješavanje problema po pitanju odnosa Elektroprivrede HNK i udruženja ”Neretva 1933” Mostar.

UO donosi odluku da se da ovlaštenje članu UO Saudin Guji da u Federalnom ministarstvu VPŠ predstavlja Savez po pitanju odnosa Elektroprivrede HNK i udruženja.

– Predsjednik UO Danijel Kobačić upoznao je prisutne članove sa stanjem SRS BiH i obavjestio ih da je dobijeno Svjetsko prvenstvu za juniore u discipline Fly Fishing  2020. godine u  Bihaću, te ujedno obavještava sve članice da što više kategorije  juniora prijave na predstoječim takmičenjima u  Fly fishingu  na  osnovu čega bi se formirala reprezentacija za nastup na Svjetskom prvenstvu gdje smo mi domaćini.

Sastanak je završen u 13 sati.

PREDSJEDNIK SRS FEDERACIJE BIH, Danijel Kobačić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.