Održana Feeder liga BiH za seniore

U dane proteklog vikenda, na jezeru Modrac u dijelu kojim upravlja SSRD „Mrena“ iz Živinica, održano je takmičenje u lovu ribe udicom sa hranilicom-Feeder disciplina, za kategoriju seniora.

Od prijavljenih 15 takmičara, nastupilo ih je prvog dana 12 , a drugog dana 10.

Staza pripremljena od strane domaćina, očišćena, obilježena, onemogućen pristup rekreativcima, obezbijeđen prostor sa tendom za službene osobe kao i priključak električne energije što je omogućilo elektronsku obradu podataka na stazi.

Nakon što je urađena obrada podataka i dobijeni rezultati, isti su odmah podijeljeni takmičarima na uvid i priliku da iskažu eventualne primjedbe, kojih u dva kola od strane takmičara nije bilo na rezultate.

Općenito takmičenje provedeno u fer i korektnom ambijentu uz maximalno poštivanje pravila, i zabilježeno je da takmičari tokom boravka na startnim mjestima nisu konzumirali duhan i duhanske prerađevine, što je na ovim prostorima zaista rijetkost i gest hvale vrijedan.

Loše vremenske prilike su glavni razlog slabim rezultatima prvog dana, dok je drugog dana bilo boljih rezultata.

Službene osobe kojima je od strane SRS BiH povjereno da ovo takmičenje provedu su bili vrhovni sudija Šukrija Jamaković, i komesar lige Saša Mićević koji je istovremeno bio i delegat takmičenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.