Na rijeci Buni u Blagaju u nedjelju Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju

PRVENSTVA SRS F BIH U MUŠIČARENJU ZA SENIORE I JUNIORE, EKIPNO I POJEDINAČNO rijeka Buna, BLAGAJ takmičarska staza “Buna” 20.06.2021. (nedjelja)

Prvenstvo SRS F BiH u disciplini mušičarenje (flyfishing) održat će se u nedjelju, 20.06.2021. (nedjelja). na rijeci Buni u Blagaju – Mostar .

Na osnovu Odluka TK i UO SRS F BiH, KUP će se provesti u jednom danu (1 kolo) u 3 sektora po 2 sata uz plaćanje kotizacije od 60,00 KM po ekipi i 15,00 KM po takmičaru koji nastupa pojedinačno.

Pravo učešća na Prvenstvu Federacije ima po jedna ekipa iz svakog udruženja, plus maksimalno 2 pojedinca ili 1-2 pojedinca bez ekipe.

Sva sportsko ribolovna udruženja koja broje preko 300 članova imaju pravo prijaviti još po jednu ekipu za Prvenstvo SRS F BiH.

Prijava i uplata kotizacije za učešće ekipe (sa imenom i prezimenom svakog takmičara) i pojedinca je obavezna kod komesara takmičenja i krajnji rok prijava i uplata kotizacije je srijeda, 16. juni . 2021. godine.

Uplate se vrše na žiro račun SRS F BiH broj: 1020500000075561 – Union banka Sarajevo.

Prijava i uplata kotizacije na dan takmičenja neće biti moguća.

Prijavu takmičara komesaru mora prjaviti udruženje i na uvid dostaviti ribolovnicu tekuće godine i člansku kartu, radi utvrđivanja identiteta takmičara – komesar takmičenja Erna Kardaš, telefon 061/460-154 ; e-mail.erna.kardas@live.com ili kod sekretara SRS F BiH Lidija Bogić – 033 618-055 ili na e-mail: srsfbih@gmail.com

VAŽNA NAPOMENA: Svjetsko mušičarsko prvenstvo za junior koje je bilo predviđeno da se održi na rijeci Uni, odgođeno je za 2022. godinu zbog epidemiološke situacije izazvane COVID-19, te molimo sve članica SRS F BiH koje imaju tu kategoriju da ih u što većem broju prijave.

Tehnika lova i ograničenja:
Po slobodnom izboru (Odluku o jednoj ili 3 muhe donijet će TK SRS F BiH) i propisanim otežanjem prema FIPS-Mouche pravilima. Boduju se sve ribe iznad 20 cm. Ulov se stavlja u končane mreže najmanje dužine 1.5 metara sa obručevima promjera 30 cm koje osiguravaju svaki takmičar za sebe (samo jedna se može koristiti), a nakon mjerenja od strane sudije, riba se vraća u rijeku. Mjerenje se vrši na kraju sektorskog takmičenja uz obavezno prisustvo susjednog takmičara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.