Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

OPŠTA PRAVILA I PROPISI

  • Pravo nastupa na Prvenstvu Federacije ima po jedna ekipa iz svakog udruženja ili do 2 pojedinca ukoliko udruženje nema ekipu.
  • Ukoliko nema prijavljenih 15 ekipa udruženja imaju pravo prijaviti i drugu ekipu svog udruženja.Prednost ima udruženje koje je ostvarilo bolji plasman u prošloj godini.
  • Na KUP-u Federacije BiH može nastupiti po jedna ekipa iz svakog udruženja;
  • Ukoliko nema prijavljenih 15 ekipa udruženja imaju pravo prijaviti i drugu ekipu svog udruženja.Prednost ima udruženje koje je ostvarilo bolji plasman u prošloj godini.
  • Pravo nastupa na Prvenstvu U-15, U-20 i U-25 imaju sva udruženja bez ograničenja broja ekipa i pojedinaca(Radi omasovljenja mlađe kategorije).
  • Pravo nastupa na Prvenstvu Fly-Fishing ima po jedna ekipa iz svakog udruženja ili 2 pojedinca ako nema ekipe. Ukoliko nema prijavljenih 15 ekipa udruženja imaju pravo prijaviti idrugu ekipu svog udruženja. Prednost ima udruženje koje je ostvarilo bolji plasman u prošloj godini.
  • Prvenstvo šaran i amur je ekipno (ekipa 3 člana), na prvenstvu ima po jedna ekipa iz svakog udruženja.Ukoliko nema prijavljenih 8 ekipa udruženja imaju pravo prijaviti i drugu ekipu svog udruženja. Prednost ima udruženje koje je ostvarilo bolji plasman u prošloj godini.
  • Pravo nastupa na Prvenstvu u disciplini „SPIN“ ima pravo po jedna ekipa iz svakog udruženja ili 2 pojedinca ukoliko udruženje nema ekipu.
  • Ukoliko nema prijavljenih 10 ekipa udruženja imaju pravo prijaviti i drugu ekipu svog udruženja.Prednost ima udruženje koje je ostvarilo bolji plasman u prošloj godini.
  • Odlukom upravnog odbora svi članovi liga moraju pecati federalna prvenstva,dabi mogli nastupiti iduče godine u premijer ligi.
  • Na svim takmičenjima će biti organizovano polaganje za društvene i državne sudije. Kandidati trebaju izvršiti uplatu 50,00 KM na račun SRS F BiH i prijaviti se kod sekretara TK i SK Zijad Sinanović na br.tel. 061-792-320 najdalje 7 dana prije početka takmičenja. Ispitna komisija će imati pravo na nadoknadu ukoliko na takmičenju polažu 3 ili više kandidata. Ukoliko kandidat ne položi ispit u toku slijedeće godine će mu biti omogućeno popravno polaganje bez novčane nadoknade;Članovi komisije na polaganju su:1.Komesar ,2.Delegat ,3. Vrhovni sudija na tom takmičenju. Za takmičenje se plaća kotizacija u iznosu od 80,00 KM po ekipi (3+1) ili 20,00 KM po takmičaru

KOMESAR
Zadatak Komesara je da najdalje 30 dana prije takmičenja sa domaćinom, sačini Protokol sa svim obavezama domaćina i Save-za (po opštim pravilima). Sačinjeni protokol komesari moraju u roku od 7 dana od dana njegovog potpisivanja dostaviti sekretaru TK i SK na mail zijo-zike,© hot mail.com kao i izvještaj sa takmičenja, izvještaje delegate i vrhovnog sudije, dnevnik takmičenja, testove o položen-im ispitima za sudije, sliku kandidata koji su položili sa svim njegovim ličnim podacima.
Pored toga, obaveza komesara je da 15 dana prije objavi Bilten takmičenja (satnica takmičenja, uslovi staze, vrste riba, smještaj, kontakt osobe, vrijeme za trening i dr.), te da obavijesti sudije da su imenovane za suđenje.

DELEGAT I VRHOVNI SUDIJA.
Obaveza delegata i vrhovnog sudije je da prilikom prijave takmičara provjeri članske karte svih učesnika,(takmičara i sudija)Obaveza svih učesnika je da imaju članske iskaznice za tekuču godinu od nekih udruženja u Federacije

DOMAĆIN
Obaveza domaćina je da označi stazu i sektore na dan održavanja treninga (najkasnije do 10:00 sati), te da očisti i čuva stazu. Pored toga
domaćin je dužan označiti boksove i obavijestiti MUP o održavanju takmičenja.
Za ove poslove domaćinu pripada nadoknada u visini do 400,00 KM (Zavisno od ocjene delegate za postavljanje I uređenje staze) Po završetku takmičenja dostaviti na kancelariju saveza dopis za uplatu.

Uplata novčanih srestava za organizaciju takmičenja (navesti naziv takmičenja) po odluci upravnog odbora I protokola sačinjenog dana (navesti datum I mjesto)
—Uređenje staze do 400 ,00 KM.
—Organizacija ručka za učesnike (navesti iznos) a 15,00 KM iznos po takmičaru)
Ukoliko su na stazi potrebni veći zahvati, onda će Komesar konsultovati TSK i UO za rješavanje dodatnih zahtjeva

PRIJAVE ZA TAKMIČENJE
Prijave takmičara komesaru mora prijaviti udruženje i na uvid dostaviti ribolovnicu tekuče godine i člansku kartu (radi utvrđivanja identiteta takmičara)

Krajnji rok za prijavu ekipa (sa imenom i prezimenom svakog takmičara) i pojedinaca je srijeda tj. 4 dana prije takmičenja, a prijave se vrše
kod Komesara takmičenja (telefonski, mail-om, faks-om, porukom ili poštom),sekretaru TK,SK, SRS F BIH ili na kancelariju saveza.

NA STAZI SE NE MOGU VRŠITI PRIJAVE

TAKMIČARSKA I SUDIJSKA KOMISIJA
SRS FEDERACIJE BiH

Preuzmi Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza F BiH za 2024. godinu 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.