Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

Jezero Šljivno na Manjači i SRD Banja luka su u dane vikenda bili domaćinima premijer feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu.

Za takmičenje se blagovremeno prijavilo 16 takmičara – prvog dana je pecalo njih 15, a drugog dana 13.

Takmičar iz Bijeljine Milinković Žikica je opravdano odsutan dok su se Savić Aleksa i Miholjčić David nakon prvog dana razboljeli i nisu mogli nastupati drugi dan.

Drugog dana u goste takmičarima je došao dugogodišnji takmičar u ovoj discipline i izrazio želju da nastavi sa takmičenjem, obzirom da u vrijeme dok je trajao poziv nije bio ovdje i nije se mogao prijaviti. Uvažavajući sve okolnosti službene osobe na takmičenju su dale svoju saglasnost komesaru da se istom takmičaru omogući nastup u narednim kolima nakon što izmiri svoje obaveze propisane pozivom. O svemu je konsultovana i takmičarska komisija koja je potvrdila stav komesara i službenih osoba sa prvog i drugog kola.

Nakon što je takmičar izvršio svoje obaveze i dokaz dostavio komesaru, isti je uvršten u spisak takmičara za 2024. godinu uz napomenu da na prva dva kola nije nastupao što se obračunava na poseban način.

Takmičenje je u prethodna dva dana proteklo u fer i korektnoj atmosferi uz vremenske prilike, odnosno neprilike moće se slobodno reći, koje nisu bile na strani takmičara. Kišovito, hladno i vjetrovito, no nadamo se da će u narednim kolima biti bolje.

Do narednog kola, sportski pozdrav i bistro.

V.D. Komesar lige, Jamaković Šukrija

GENERALNI PLASMAN ZA ULOV RIBE NAKON DVA KOLA – FEEDER LIGA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.