Održana Skupština SRS FBIH

U subotu 06,03.2010 godine u Zenici, u Hotelu Intercontinental, sa početkom u 11,00 sati je održana Skupština SRS F BIH, koja je okupila veliku većinu zastupnika i koja je u svojim raspravama i diskusijama donijela određene zaključke.
Sve se odvijalo, ukupno gledajući, u sportskom ozračju a bilo je i iskrica u mišljenjima i željama, radi svih dešavanja koja su se događala u Društvima, a najviše oko dodjela voda na korištenje i slične aktivnosti, koje su se razlikovale od kantona do kantona.
Izvršene su rotacije na mjestu predsjednika Saveza, članova Upravnog odbora i svih promjena po Statutu. Na mjesto dosadašnjeg predsjednika Kristijana Oršolića, kome su se zastupnici zahvalili na dosadašnjem radu, jednoglasno je izabran novi predsjednik IGOR GROMILIĆ.
Rasprave i polemike su iznjedrile osnivanje komisije za izradu prijedloga izmjena Zakona o slatkovodnom ribarstvu, kojoj je zadatak da
pripremi prijedloge te da se kroz javnu raspravu u Društvima, dođe do konačnog prijedloga, koji treba uputiti na relevantne institucije BiH.
To su glavna događanja na Skupštini, nakon koje se nastavilo družiti uz ugodan ručak i koju kapljicu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.