Zapisnik sa 26. sjednice U.O. SRS FBiH

Sjednica je održana dana 22.01.2011 godine u Sarajevu, sa početkom u 11.00 sati.
Prisutni članovi U.O.: Igor Gromilić, Christian Oršolić, Zijo Terović, Milorad Ćurčić, Fadil Kubat, Darko Ružić, Ljuban Mišetić, za Josipa Praljka prisutan Damir Hunjić, dok nisu prisutni Fikret Kurtović i Vahid Lelić.
Sjednici po pozivu pristupili Marcel Kučinski, Fuad Vrgorčević i Milan Jagar te predsjednik i dopredsjednik SRS BiH Ahmo Gogić i Tihomir Popović.

Predloženi je slijedeći DNEVNI RED :
1. Verifikacija odluka donijetih putem telefonskih sjednica,
2. Razmatranje postupaka komisija U.O. suprotno odlukama U.O.
3. Razmatranje izvješća sudijske i takmičarske komisije
4. Razmatranje prijedloga kalendara takmičenja za 2011 godinu
5. Izvješće o trenutnom financijskom stanju saveza .
6. Razno.
Nakon rasprave o dnevnom redu isti je dopunjen te je predložen slijedeći DNEVNI RED :

1.Verifikacija odluka donijetih putem telefonskih sjednica,
2.Razmatranje postupaka komisija U.O. suprotno odlukama U.O.
3.Razmatranje izvješća sudijske i takmičarske komisije
4.Razmatranje prijedloga kalendara takmičenja za 2011 godinu
5.Izvješće o trenutnom financijskom stanju saveza .
6.Poziv nadzornom odboru za kontrolu rada saveza
7.Izvješće u plaćanju poreza poreznoj upravi i stanje po pitanju poreza,
8.Utvrđivanje kandidata domaćina za održavanje redovne skupštine i termina održavanja,
9.Model distribucije ribolovnih dozvola, članskih markica i iskaznica članicama koje nisu izmirile obaveze prema savezu i odluka o određivanju broja delegata za skupštinu.
10.Razmatranje zahtjeva članica pristiglih u proteklom periodu,
11.Razno.

Dnevni red je jednoglasno usvojen, nakon čega se pristupilo raspravi točaka dnevnog reda te su donesene su slijedeće ODLUKE I ZAKLJUČCI :

Točka 1.
Verificirane odluke upravnog odbora koje su donijete putem telefonskih sjednica zbog hitnosti postupanja a koje se odnose na odluku o poništenju članskih iskaznica i markica saveza dostavljenih udrugi „JUG 2009“ Mostar i odluka da se ne drži KUP F BiH u 2010 godini.

Točka 2.
Upravni odbor, nakon dodatnih provjera pravilnika o sistemu takmičenja u BIH i održane diskusije sa članovima komisije, prihvata stav da je donijeta pogrešna odluka o neodržavanju KUP-a F BiH.

Točka 3.
Jednoglasno usvojeno izvješće takmičarsko-sudijske komisije o održanim takmičenjima u 2010 godini i rezultati istih .

Točka 4.
Usvojen prijedlog takmičenja i kalendar takmičenja za 2011 godinu koji je prezentirao Marcel Kučinski.

Donijeta odluka da se ukoliko nadležne komisije imaju mogućnost realizacije, u kalendar takmičenja na nivou F BIH organizira otvoreno prevenstvo Federacije u Kastingu.

Prihvaćen prijedlog da se ostavi mogućnost takmičarskoj komisiji pomjeranje pojedinih termina takmičenja u slučajevima pojave nepredvidljivih okolnosti na terenu od kojih zavisi uspješnost održavanja takmičenja.

Prihvaćen prijedlog komisije da se u financijski plan ukuliko je moguće uvrsti nabavka stalnih sredstava za rad sudijske komisije u vidu laptopa, mobilnog printera i prateće opreme.

Točka 5.
Prezentirano trenutno financijsko stanje i prezentiran prijedlog financijskog izvješća o poslovanju u 2010 godini koji su ocijenjeni kao pozitivni.

Točka 6.
Donijet zaključak da se pismeno pozove Nadzorni odbor radi vrš+enja nadzora nad zakonitošću poslovanja saveza u 2010 godini.

Točka 7.
Upravni odbor upoznat sa podatkom da je SRS F BiH tijekom 2010 godine izvršio uplatu u iznosu od 31,998,80 KM u svrhu plaćanja porezne obaveze koje je utvrdila Porezna uprava Kantona Sarajevo svojim rješenjem iz 2008 godine, o čemu pismeno izvijestiti i nadležnu poreznu upravu.

Kako je 18.01.2011 godine zaprimljen dopis od nadležne porezne uprave za plaćanje preostalog dijela duga na koji su zaračunate i pripadajuće zatezne kamate, očekuje se i skoro zaprimanje akta prisilne naplate Porezne uprave.

Donijet je zaključak kojim se zadužuju predsjednik i dopredsjednik saveza da sa prisilnom naplatom ugovore reprogram preostalog dijela poreznih obaveza na način da se iste plate tijekom 2011 godine.

Točka 8.
Udruženja iz Visokog i Busovače su iskazala volju da budu domaćini za održavanje redovne skupštine SRS F BiH . Zadužen predsjednik saveza za kontakte sa istim radi konačnog dogovora o mjestu održavanja skupštine.

Kao termin održavanja skupštine okvirno je određen dan Subota 19.02.2011 godine, ukoliko se pravovremeno izvrše sve pripreme za održavanje skupštine.

Sa predsjednikom skupštine gospodinom Zlatkom Hodak uskladiti sva pitanja oko održavanja skupštine.

Točka 9.
Donijeta odluka da se neće distribuirati članske iskaznice, markice i ribolovne dozvole onim članicama saveza koje imaju dug prema savezu koji potiče iz 2009 godine.

Odlučeno da se odmah distribuiraju dozvole prema onim društvima koja su izmirila sve obaveze prema savezu i izvršile razduženja, a da se nadležna kantonalna ministarstva obavijeste da će se onim udruženjima koja su trebovala dozvole , iskaznice i markice distribucija izvršiti nakon izvršenih razduženja prema SRS F BiH i sravnavanja računa.

Odlučeno da se broj delegata za skupštinu sukladno odredbama statuta odredi temeljem prikazanog broja članova za koje je izvršena uplata članarine, a najmanje jedan.

Jednoglasno odlučeno da se na web stranici SRS F BiH objavi tabela o zaduženjima, razduženjima i plaćenim obavezama prema SRS F BiH za 2009 i 2010 godinu sa stanjem na dan 25.01.2011 godine.

Točka 10.
Nakon razmatranja većeg broja pristiglih raznih zahtjeva članica donijet je zaključak da se istima pismeno odgovori kako je zabilježeno na samim aktima dok je zahtjeve za prijem u članstvo saveza potrebno pripremiti za predstojeću skupštinu.

Točka 11.

Razno.
Pod točkom razno predložena je rasprava o potrebama izmjene određenih pravilnika, o pitanju kupovine poslovnog prostora za potrebe SRS BIH, te pitanje rješavanja problema u Fed min.poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva radi nastavka polaganja ribičkih ispita , koja pitanja su zaključkom ostavljena za narednu sjednicu U.O. obzirom da su ista obimna i ne bi se mogla adekvatno raspraviti na ovoj sjednici.

Nakon ove točke u 16,15 sati završena je 26 . sjednica U. O. SRS F BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.