Poziv udruženjima za dostavu podataka o takmičarskim stazama

Nv7vONTGoG5PxTH4FAPpoae1pTeU5TfD8Ky7vw2eq7gNa osnovu nadležnosti TK SRS F BiH, vezano za planiranje, organizaciju i sprovođenje sportsko ribolovnih takmičenja u svim disciplinama (ulov ribe udicom na plovak, mušičarenje, lov šarana i amura, varaličarenje i feeder), i svim kategorijama, TK je na svom 1. sastanku održanom 16. maja 2015. godine u Zenici, donijela Odluku da se svim članicama saveza (SRD) uputi dopis i obrazac za dostavu podataka o raspoloživim takmičarskim stazama, da bi se od istih izvršila registracija i kategorizacija svih takmičarskih staza u SRS F BiH.

Obzirom da je SRS F BiH domaćin brojnih takmičenja, osim na svom, i na nivou SRS BiH (Prva liga, Premijer lige Kup i prvenstva), te u posljednje vrijeme i međunarodnim takmičenjima gdje smo stekli ugled po pitanju kvaliteta staza i mogućnostima organizacije kao domaćini, to TK smatra, da će pomoću dostavljenih podataka na jedinstvenom obrascu, izvršiti kvalitetnu registraciju i kategorizaciju staza po kvalitetu, kapaciretu, ribljem fondu i drugim potrebnim uslovima za uspješnu organizaciju sportsko ribolovnih takmičenja na svim nivoima.

U okviru saznanja iz dostavljenih podataka i dosadašnjih iskustava sa takmičenja, TK će komisijski obići veći dio potencijalno kvalitetnih staza, te izvršiti uvid u stanje i potrebu poboljšanja kvaliteta staza zajedničkim snagama.

Konačnu odluku o registraciji i kategorizaciji staza, TK će objaviti na stranici SRS F BiH.

Sva udruženja, koja imaju vode i takmičarske staze, obavezna su ispuniti dostavljeni obrazac, te dostaviti ga sekretaru TK Adnanu Doglodu mail-om ili poštom, najdalje do 1. novembra 2015. godine.

Udruženja koja ne dostave obrazac neće moći konkurisati za domaćinstvo niti jednog takmičenja.

Ukoliko udruženje ima više od jedne takmičarske staze, onda posebno ispunjava upitnik za svaku stazu.

Ako su udruženja u mogućnosti, poželjno je poslati skicu staze, kao i nekoliko fotografija dijelova ili cijele staze.

Iz upitnika se vide osnovni elementi za ocjenu kvalitete staze a to su: opis staze, kapacitet, pristupačnost, riblji fond i uslovi vezani za organizaciju takmičenja.

U slučaju potrebe opširnijeg opisa, mogu se mimo upitnika, dopisati svi potrebni detalji, kao sastavni dio upitnika.

Udruženja bi se, ovom prilikom, trebala izjasniti i dati t.j., napisati svoju saglasnost za održavanje takmičenja na njihovoj stazi za sva takmičenja, za koja TK SRS F BiH smatra da odgovaraju po kategorizaciji.

Očekujući da ovaj važan posao, koji je predugo na čekanju i više puta odlagan bez važnog razloga,  uspješno okončamo i nastavimo realizaciju, pozdravljamo Vas sve, ribarskim B I S T R O!

Sekretar TK Adnan Doglod
Predsjednik TK Hajrudin Đug

Upitnik o takmičarskim stazama u Wordu – download

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.