Prvenstvo Federacije BiH za mlađe kategorije u disciplini ulov ribe udicom na plovak 12. jula na Rajskom jezeru u Bašigovcima

1 str. Bilten za ostale kategorijeU skladu sa Kalendarom takmičenja SRS F BiH za 2015. godinu, komesar/sekretar takmičenja Adnan Doglod poziva ekipe i pojedince da uzmu učešće na Prvenstvu za kategorije U-14, U-18 i U-23 u disciplini ulov ribe udicom na plovak (pojedinačno i ekipno 3+1 član)

Pravo nastupa na Prvenstvu Federacije ima po jedna ekipa iz svakog udruženja + 2 pojedinca za plasman u Premijer lige (pod uslovom da je udruženje izmirilo obaveze po pitanju članarine prema SRS Federacije BiH za proteklu godinu, a takmičari pojedinci imaju kupljenu ribolovnicu i člansku markicu za tekuću godinu).

Sportsko ribolovna društva koja broje preko 300 članova imaju pravo prijaviti još po jednu ekipu za Prvenstvo (član 26. Pravilnika za sportsko ribolovna takmičenja).

Kotizacija za takmičenje se ne plaća

Starosne granice:

U-14 – mlađi od 14 godina (do 31. decembra u godini koja predhodi prvenstvu). U ovoj kategoriji mogu nastupiti takmičari koji su 2001. godište i mlađi;

U-18 – mlađi od 18 godina. U ovoj kategoriji mogu nastupiti takmičari koji su 1997. godište i mlađi;

U-23 – mlađi od 23 godine. Pravo učešća imaju takmičari koji su 1992. godište i mlađi.

Takmičari su dužni prilikom prijave predočiti na uvid ribolovne dozvole za tekuću godinu. Takmičari u kategorijama U-14 i U-18 trebaju ponijeti rodne listove ili zdravstvene knjižice kao dokaz o godištu, a takmičari u kategoriji U-23 lične karte.

Detaljne informacije o takmičenju možete probnaći u Biltenu ispod:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.