Mostar domaćin Svjetskog prvenstva u ‘mušičarenju’

Mostar će biti domaćin 20. Cortland Svjetskog prvenstva za juniore u disciplini ”mušičarenje” (Fly Fishing), koje će se održati od 16. do 23. srpnja ove godine na rijeci Buni u Blagaju i na jezeru Salakovac.

Organizator spomenutog natjecanja je Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine, suorganizatori su Sportsko ribolovni savez Federacije BiH i USR Neretva 1933 iz Mostara.

Tim povodom gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u četvrtak u Gradskoj vijećnici predsjednika Sportsko-ribolovnog saveza BiH Danijela Kobačića, dopredsjednika Skupštine Sportsko-ribolovnog saveza FBiH Emira Čustu i člana Sportsko-ribolovnog saveza BiH Željka Zovku.

Predstavnici Sportsko-ribolovnog saveza BiH naglasili su kako organizacijom prvenstva žele predstaviti svijetu sve ono što grad na Neretvi nudi, s naglaskom na prirodne ljepote, ali i mogućnosti razvoja sportsko-ribolovnog turizma.

Gradonačelnik Kordić podržao je ovaj projekt, naglasivši kako će Grad Mostar svoje kapacitete staviti na raspolaganje i dati značajnu podršku u organizaciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.