Održano Prvenstvo SRS BiH u mušičarenju za juniore

U Busovači, na rijeci Lašvi, u nedjelju, 03.09.2023. godine održano je Otvoreno prvenstvo SRSBiH u mušičarenju za juniore.

U odnosu na prošlu godinu kada je na Prvenstvu nastupio rekordan broj takmičara njih 32, ove godine se taj broj smanjio zbog onih koji su svoje mjesto našli u Premijer ligi, tj. u seniorskom natjecanju, ali i broj od 23 takmičara je zasigurno obećavajući.

Pored domaćina Busovače, na takmičarsku stazu I.P. „Oko“, rijeka Lašva stigli su takmičari iz udruženja oba entiteta: Banja Luke, Viteza, Šipova, Uskoplja-G.Vakuf, Mostara, Konjica.

Dan kao stvoren za ribolov i šest sati takmičenja za one najmlađe zasigurno je bio težak i naporan, ali niti u jednom trenutku na njima se nije vidio umor jer ta natjecateljska želja da se upeca jedna ili još jedna i još jedna pobjeđuje sav umor. Za divno čudo, voda je bila idealna (a svi znamo kakva Lašva zna biti zbog ljudskog faktora), staza kao uvijek pregledna i uredna, što je i očekivano. Navikli da je organizacija u Busovači uvijek na visokom nivou i ovaj put su iznenadili jer su svim učesnicima prije polaska na stazu uručili lanč pakete.

Nagrade i priznanja najuspješnijim uručili su Emir Čusto kao predstavnik Saveza, zatim komesar i delegat takmičenja, a posebnu nagradu, na iznenađenje svih prisutnih, za Šampiona 2023. godine uručio je Adnan iz Mostara, predstavnik organizacije Plavi val.

Titulu Šampiona za 2023. godinu ponio je Šljivo Santino, član OSR „Konjic“, drugi je Muminović Alen, član SRD „Vrbas“ G. Vakuf-Uskoplje, a treći Dmitrović Aleksandar, SRD „Šipovo“.

Plasman u reprezentaciju BiH ostvarili su:
1. Šljivo Santino, OSR „Konjic“
2. Muminović Kemal, SRD „Vrbas“ Gornji Vakuf – Uskoplje
3. Dmitrović Aleksandar, SRD „Šipovo“
4. Grbić Andrej, . SRD Banja Luka
5. Teo Laštro, OSR „Konjic
6. Torlo Eman, USR „Neretva 1933.“ Mostar

Najvažnije je, da u odnosu na prošli period, ova kategorija nailazi na sve veće razumijevanje od odgovornih čelnika entitetskih saveza i od SRS BiH pa čak i od udruženja sportskih ribolovaca u cijeloj BiH koji njeguju jednu od najeminentnijih disciplina, a to je Fly Fishing.

Juniorskoj reprezentaciji BiH želimo puno uspjeha na predstojećim Evropskim i Svjetskim mušičarskim prvenstvima.

Sekretar takmičenja, Erna Kardaš, internacionalni sudija

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.